Hur är det att sköta en pool?

I samarbete med poolgiganten

Hej hej!

Hoppas allt är bra med er?!

Nu går vi mot mörkare tider och med det innebär det att poolen skall stängas.

Kommer ni ihåg när jag för ett år sedan fick för mig att ställa mina odlingslådor under pooltaket, för att luktärterna skulle ta sig fortare?

Då minns ni nog också att jag blev så förvånad en dag när jag drog bort taket, att det låg en bricka på botten och innan jag förstod vad jag gjort. Det var när jag såg all jord och sand i vattnet som jag kom på vad jag gjort.

Att man kan glömma så lätt. I alla fall har jag kämpat med att få bort denna sand. Har en dammsugare som jag har använt flitigt för att få upp all sand som letat sig in överallt.

Till och med i år har det varit sand kvar i poolen och i år har det även varit massor av fröblommor, typ maskrosludd, och sedan var det fullt med frön från ett träd som står i närheten av poolen. Så jag har verkligen jobbat med min dammsugare som tyvärr inte sköter sig själv utan det har ett handtag som jag måste köra runt med.

Nu funderar jag på att införskaffa en riktig poolrobot, som vi hade förr. Eftersom jag inte har den kvar och tack vare pooltaket kommer det inte in riktigt lika mycket skräp som det skulle gjort om jag hade ett överdrag. Sedan får man sluta odla under pooltaket om man inte vill gå och dammsuga hela dagarna.

Många kan tro att det är jobbigt att sköta en pool och jag måste säga att det normalt sätt inte är så mycket jobb med att sköta den.

Jag har i och för sig en automatisk ph och klor doserare, så det behöver jag inte tänka på. Fast i år har den strulat också, men den har några år på nacken, så jag måste ta ett beslut om jag skall skaffa en ny eller köra med att man stoppar ner stickor i vattnet och klorerar efter det.

Poolgiganten är ett företag som har många pooltillbehör, de har både poolrobotar och automatisk ph och klorjusterare

Skulle jag välja pool idag skulle jag välja att bygga en egen pool med betongplatta och liner. Tycker det är vansinnigt snyggt, men som det ser ut nu så kommer jag bo kvar här och då kommer jag få ha kvar poolen som jag har.

Nu är jag nyfiken att höra med er andra som har pool.  

Hur sköter ni pH och klortillförseln? Sköter ni det själva, har ni kanske en saltvattengenerator?

Är det så att ni går i pooltankar, så tycker jag absolut att ni skall slå till, det är det bästa vi gjort. Det är verkligen helt underbart att bara vara vid poolen och lyssna på vattnet

Och ta sig ett dopp när det blir för varmt. Hösten är dessutom en ypperlig tid att bygga pool på, då är den klar till nästa säsong, då man bara vill kunna börja bada direkt.

Här kommer poolen vara igång till temperaturen går under 7 grader ute, då minskar risken för alg bildning.

Idag är en fantastisk sensommardag och poolen är varm, närmare bestämt 27 grader, så det kanske blir ett dopp, innan jag ska iväg på AW.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Comments Yet.