Julkänsla

Innehåller annonslänkar till Cervera

Bagaren och Kocken

Hallå!

Igår hade jag faktiskt lite julkänsla, vilket jag inte haft på några år. Så jag drog och handlade lite ingredienser för att kunna sätta igång med julbak. Jag gjorde saffransskorpor, det var många år sedan sist, men de är ju så sjukt goda, och eftersom jag hade saffran hemma, blev valet enkelt.

Hade tänkt göra trillingnötter med, men jag fastnade framför Jul med Ernst efter jag ätit mat. Maten jag lagade blev jag så inspirerad av Åsa Ingrosso som filmat sin man när han lagade en superenkel pastarätt. Det blev supergott, fast jag inte hade någon vodka hemma som det skulle vara i deras recept.

Tänkte göra ett nytt försök ikväll att få till trillingnötter.

Är ni sugna på en Kitchen aid, finns de just nu nedsatta här Fina burkar att lägga julgodis hittar ni här och de här är verkligen fina.

Idag fick jag min tredje dos för covid 19. Det är ju väldigt längesedan jag fick dos två, närmare bestämt v 8, så det kändes rätt i tid att få lite påfyllnad. Gissar att vi kommer behöva en ny dos varje år, precis som säsongsinfluensan. Gissar att man kommer kunna ta dem i samma spruta i framtiden. Tyvärr kommer vi nog få leva med covid med en massa olika varianter, som nu Omikron i många år.

Vilket är erat bästa julgodis?

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
 • Agnetha
  december 8, 2021

  Så gott med saffransskopor! Jag har hunnit baka lite inför julen också, är rätt mysigt att få hålla på ändå tycker jag. I år har vi beställt julbuffe från vår icabutik till julafton. Känns så skönt att inte ens behöva tänka på julmaten. Ska göra lite julgodis bara, ett måste för mig är wienernougat.

  Jobbar som dig inom vården och Fick också min 3:e vaccindos idag, skönt att ha det gjort.

  Kram!

 • E
  december 8, 2021

  Jag har oxå sent om sider fått dos 3, nästan tio månader efter dos 2 så det var på tiden 🙈 usch snart får vi nog börja med full mundering igen befarar jag…. En del människor agerar som det inte finns och aldrig funnits pandemi. Så många ovaccade oxå – det är en gåta för mig, men de är rätt ångerfulla när de nu söker vård för allvarlig sjd och är covidpoitiva. Hoppas vi i vården orkar en våg till, känns olustigt. Kram på dig

 • Monica
  december 8, 2021

  Skulle gärna ta receptet på pastarätten om du har lust att lägga ut det =)

 • Lena
  december 9, 2021

  Längtar efter min 3:e dos. Är 63 år och vad jag läst får jag vänta till januari, i alla fall här i Skåne. Man vill ju bara att det skall gå fortare.

  • helenavi
   december 12, 2021

   Hej Lena! Det verkar vara väldigt olika var man bor i Sverige. I Närke kan alla över 18 boka sin tredje spruta nu, borde vara lika överallt.
   Hoppas de snabbar på för er. Kram Helena