Komma först till en olycka

Innehåller en annonslänk

Hej hej på er!

Jag tittar in lite snabbt till er, laddar för kvällsjobb, men har en del att fixa med innan.

Vi tillbringade helgen i Stockholm, men det får jag återkomma till.

Tänkte fråga er om ni någonsin kommit först till en olycka, iså fall vad gjorde ni då?

Jag har inte gjort det, tills nu då.

När vi åkte hem från Stockholm igår, blev det halkigare och halkigare ju närmare hemmet vi kom. Rätt vad det är, så ser vi hur en bil börjar snurra på motorvägen och far i diket och hamnar på taket, bilen bakom sladdar också av, men hamnar inte på taket.

Vi stannar lite längre fram och jag rusar ut och pulsar ner i diket och fram till bilen som låg på taket.

Det var flera som stannade, så vi fick upp en av dörrarna på bilen och där satt en ung tjej, som var helt chockad.

Två karlar ville dra ut henne direkt, men då fick jag ta i med min röst och säga åt dem att vänta. Jag ville höra om hon hade ont i nacken eller någon annan stans. Men det hade hon inte, men ambulansen var på väg, och det gick fort må jag säga. Flera ambulanser och brandbilar var snabbt på plats och kunde ta över. I den andra bilen satt några män som kom ut och hjälpte till också. Så allt gick bra för alla. Alla bilar om kom bakom oss, haschade på vägen så man hörde verkligen hur halt det var. Det kunde likagärna blivit en masskrock. När vi åkte därifrån, så kom vi inte långt förens vi möttes av fler bilar som gått av vägen, men som nu blev bärgade.

Har aldrig varit med om en sådan halka, och inte sett hur lätt det var att få sladd. Tjejen i första bilen hade rätt nya dubbdäck, ändå hände det.

Ja jag var rätt chockad men nöjd med allas insats och att räddningstjänsten var så snabbt på plats, samt att det gick så bra för alla.

Nu ska jag hoppa ner i duschen och så ska jag hämta paket och använda min snöslunga igen. Hoppas kunna åka och kika på dessa, tycker de var jättefina och billiga

Hoppas de både saltat och plogat innan jag ska iväg med bilen.

Vi hörs snart igen, så var rädda om er och kör försiktigt om ni måste köra bil.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
 • E
  december 11, 2023

  Peppar peppar inte råkat på eller ut för olyckor, men det var hemskt på vägarna sade sonen som mellanlandade på väg från Örebro till Enköping .

 • Ellie
  december 11, 2023

  Minns när jag och en av mina söner, var på väg hem från Karlstad.
  Det var vinter och inte halt så länge vi var på den väg innan vi valde
  en annan. Några sek. senare började bilen avger att det var isfläckar,
  i nästa min for bilen i sidled rakt in i ett järnräcke, för att sedan rakt ut i
  vägbanan. Det var änglavakt. Ingen bil fanns på den mindre väg vi valde,
  då hade det blivit en reell smäll. Sonen körde sakta, lite högre fart och vi
  hade farit rakt ut mellan träden och, förmodligen aldrig kommit hen mer.

  Allt gick blixtsnabbt, Vi hann aldrig förstå förrän allt var ett faktum.. Vi vet aldrig
  vid sådant väglag vad som kan hända. Bilförare borde förstår dess innebörd
  vad vintern kan ställa till med. Det tog oss tre extra timmar att komma
  hem igen. Bättre sent än aldrig!

 • Lena - gott för själen
  december 11, 2023

  Usch så otäckt! Ja, jag kom först till en olycka. En liten olycka. Jag åkte bakom en bil som vinglade och for över vägen, över heldragen linje och åt andra håller över vägrens-markeringen, fram och tillbaka några gånger. Till sist smaschade den in några vita vägrens-stolpar och stannade. Jag stannade och smög fram i diket (det var för smalt att gå på vägen). Smög för man vet ju inte vad man kan mötas av i bilen. Det visade sig vara en väldigt ung tjej, som sluddrande berättade att hon precis blivit av med jobbet, blivit osams med mamma och tagit hennes sömntabletter för ”att sova lite”. Sååå galet och så tragiskt! Allt gick ju bra med henne, och bara lite småskador med bilen, men tragiskt mentalt.

  Jag stannade till ambulans och polis kom, sen släppte de iväg mig (som vittne). Rätt skakis efteråt.

  Kram Lena

  • Elisabeth
   december 11, 2023

   Så bra att just du stannade där med dina kunskaper i sjukvård och intensiv vård. Viktigt att göra rätt saker på olycksplatsen. Så bra att ingen skadades allvarligt. Kör försiktigt i halkan!! Kram

   • Ingela
    december 11, 2023

    Kom först till en olycka mor och son som övningskörde. Svarthalka på vägen sonen fick sladd tvärbromsade körde ner i diket och rullade 3 varv.
    Stannade några meter från ett stort träd. Bilen låg på taket. Vi stannade efter många om och men glashalt. Mannen larmade 112 och jag sprang ut i skogen fick upp passagerardörren. Där hängde de upp och ner. Fick upp bältena och ut dem fort, var rädd att det skulle brinna när den rök. De hade änglavakt.

 • Milla
  december 11, 2023

  Åh vad rådigt av dig och de andra! Läskigt, jag har haft ”turen” att aldrig haft en olycka i närheten. Vet att min man en gång mötte en bil som kraschade och började läcka bensin och han hann stänga av motorn och ringa 112. Det är så läskigt nu med allt väder, jag åker ju ca 2 mil ToR till jobbet och det är ofta olyckor på ungefär samma ställe, OM bara alla kunde låta bli att köra så tätt… Idag är inget vidare väder alls och jag håller koll på maken när han åker hem från Örebro, kan ju följa bilen i appen och det känns lite tryggt att se att det rullar på 🙂 _ Må så fint.

 • Monica
  december 12, 2023

  Så bra att det var du! Säkert en mening med det och så skönt det fungerade med räddningstjänst och att ingen var svårt skadad.

  Måste fråga om din snöslunga, fungerar den bra? Blev intresserad för förut när du skrev trodde jag det var en som du fick slunga med handkraft😄.