När inget blir som man tänkt sig

Posted on

Innehåller annonslänk till Lindex

Hej på er! Helgen som skulle bli så bra, blev inte alls som vi tänkt. Vi åkte mot Stockholm för att kolla in P´s lägenhet som de hållit på att byta stammar på och att han skulle få ett nytt badrum. Döm om vår förvåning när vi öppnade dörren fanns det hantverkare kvar i lägenheten, som btw såg allt annat än klar och ren ut.

Vad gör vi nu? Ringer fastighetsägaren som sagt att allt skulle vara klart och det blev en serie av samtal hit och dit. Men det enda so var helt klart var att vi inte kunde sova i lägenheten. Då var det bara att börjaringa runt efter ett hotellrum som också kunde ta emot Doris. Det var fullbokat på flera ställen, men till slut hittade vi ett rum vi Karolinska. Inte det mysigaste hotellet vi bott på, men vi hade i alla fall tak över huvudet.

Höll knappt på att hitta någonstans att äta kvällsmat heller, men tillslut fick vi ett bord på en pizzeria i närheten av hotellet. Nästa dag checkade vi ut och åkte mot lägenheten. Vi kände nog att vi skulle kolla in den innan vi tog in packningen och det var tur det, för herregud vad skitig den var. Ett lager med slipdamm överallt. P som ändå plastat för in vardagsrummet och stängt till köket, men det var någon vänlig byggjobbare som tagit bort allt. Tror aldrig jag sett så mycket damm. Hur sjutton ska man få bort allt. Tänk alla gardiner, mattor, sängkläder och kuddar. Ja där gick i alla fall inte att bo. Vi gick en långpromenad med Doris. Tyvärr var mina kläder fulla av slipdamm och min klänning var så elektrisk så jag hade kunnat gått naken, så irriterande var det så jag var tvungen att köpa en ny klänning och jag kan lova att de skrattade åt mig när jag kom ut ur provhytten och ville ha den på direkt. Sedan gick vi och åt brunch på Knut´s och där glömde de bort oss flera ggr, vi satt nämligen skyddad i en egen vrå, men då blev H irriterad och gick och sa till både en och två gånger.

Det som blev positivt med att vi åkte hem, var att nu kunde jag vara med på TIVA´s Jerusalema Challenge som jag annars hade missat. Så i morse i nollgradig värme och nordanvind körde vi igång utanför slottet i Örebro. Tur jag hade både långkalsonger och underställ, för fy sjutton vad kallt det var. Vi blev påhejade av de som var ute denna kalla tidiga morgon.

Ja det som började dåligt slutade bra. Nu får vi hoppas att de kommer och städar ur lägenheten, så det går att städa igen, det där grundliga som man bara kan göra själv.

Ha det gott. Kram så länge

Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
  • E
    mars 7, 2021

    Men snälla så bedrövligt m lgh. P får kräva ersättning för förstörda möbler och skicka faktura på städning. Kul med Jerusalema, vi har oxå gjort på jobbet den är u redigering nu.

  • Butta
    mars 8, 2021

    Känner till känslan med byggdamm överallt, men vi fick städning inkluderat i renoveringen. Så bra, tänkte jag, ingen större skada skedd. När städningen var klar, det var då besvikelsen kom, det var inte så att de städade överallt, nej golven städades, men mattorna med byggdamm på det ingick inte i städningen, inte heller hyllor, soffor, bord och stolar, inte heller vitrinskåp dit byggdammet letat sin in i varje vrå/glas, men däremot insidan på fönstren. Jag reklamerade städningen, men det fick jag ingenting för, de hade gjort enl. vad som ingick i städfirmans arbetsuppdrag. Hoppas ni har bättre tur!