Innehåller annonslänkar till

Mio

Hej hej!

Har ni hört det nya uttrycket när man startar lite tidigare med advent? Har sett det lite överallt och jag gillar ordet Novent. För jag har alltid tjuvstartat lite med hyacinter och ljusslingor, tycker det ljusar upp den annars så mörka November. Så det Novent är ett ord som jag kommer använda. Hade ni hört det ordet tidigare, vad tycker ni om ordet?

Igår på min lediga dag, var jag och handlade lite växter som ska sitta under vardagsrumsfönstret där pelargonerna suttit, de har btw åkt in på vinterförvaring, och jag hoppas de går att övervintra tills nästa sommar.

Men när jag kom hem hade jag varken balkonglådor eller jord som jag trodde jag hade, så det blir att åka tillbaka till blomsterhandeln och inhandla det.

Just i skrivande stund, har det börjat snöa utanför fönstret, inget som stannar på backen, men det är en hint vad som väntar.

Fint eldfat hittar ni här för 399kr, ljusslinga 19 kr här

Nu väntar jobbhelg för mig, fyra dagar, tre kvällar en dag, inte riktigt vad jag själv hade önskat

Må så gott

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
 • Jen
  november 17, 2022

  Jättefin plantering i ljusfatet!!!

 • Monika
  november 17, 2022

  Ja novent hörde jag talas om för ett par år sedan och tyckte det var ett bra begrepp som jag tog till mig direkt. Ljusslingan du tipsade om är för inomhusbruk men du kanske har ditt eldfat inomhus?
  Kram Monika

 • Birgitta
  november 17, 2022

  Eftersom jag tycker så mycket om advent och hela december har begreppet Novent bidragit till att förlänga denna härliga tid! Här hemma brukar vi ”vinterpynta” redan nu, d.v.s låta hyacinter, amaryllis och andra små växtarrangemang pryda både inomhus och utomhus. Vill njuta länge av allt mysigt som hör julen till och inte bara precis över själva julhelgen. Börjar också gärna baka och göra godis redan nu så att det finns till advent och glöggträffarna. När jag tänker på det så är ju hela december en enda lång ”njutarmånad”. Hehe tur att jag förnyat mitt Friskiskort för 1 år framöver😉