Sävenfors Lodge

Posted on

Innehåller annonslänk

till Lexinton

Hej hej!

Nu är påsken avklarad och en kortvecka väntar. Inte för mig dock, för jag jobbar hela nästa helg. Vädret ser ut att hålla i sig, och glad för det är jag, som älskar sol och värme.

Tänkte jag skulle berätta om min födelsedag, när vi väl landat på destinationen, som blev Sävenfors Lodge & wineri.

När man passerat Hällefors och det bara är en massa skog, då dyker Sävenfors upp. Jag hade inte vetat om detta ställe om det inte var för att de dykt upp i mitt instagramflöde för något år sedan. Tänkte redan från början att detta var ett coolt ställe som skulle vara trevligt att besöka.

Det tänkte tydligen P också, eftersom han tydligen snappat upp att jag ville besöka detta ställe mitt i Bergslagen, bland en massa sjöar, men det verkar också finnas både varg och björn.

När vi kom in, fanns det ingen incheckningsdisk, utan man fick slå sig ner med en kopp kaffe och invänta värdparet. För det är så, att det är Ingunn och Per som äger Sävenfors som också sätter prägeln på hela vistelsen. Alla skall känna sig som den speciella gästen som får all uppmärksamhet.

Vi var tre sällskap som bodde på hotellet detta dygn, men fyra sällskap till middagen. Det finns ca 20 rum, men också, 3, men snart 4 camingstugor, med självhushåll utanför. Där tanken är att man ska rå om sig själva och utnyttja naturen utanför.

Vi fick vårt rum och där väntade en flaska champagne och två glas, som vi skålade i innan vi klädde om för att bada badtunna, med en liten fors som brusade alldeles intill. Om man känner sig stressad, så kan jag lova att axlarna åker ner, för här var det inte mycket som kunde vara stressande.

Vi var välkomna ner till middagen klockan 19. Vi satt väldigt nära varann, så det var självklart att man pratade med de andra gästerna och Ingunn och Per var också med i samtalen. Middagen bestod av jordärtkockssoppa, som serverades med deras björksavsvin. Huvudrätten var älg och till det deras blåbärs och lingonvin. Efterätten bestod av äpplekaka och till det serverades hjortronvin. Alla viner var producerade av Per.

I hans vinkällare fanns 24 tusen flaskor av dessa viner.

Runt midnatt gick vi och la oss i varsin säng. Det tyckte jag var minus att man inte hade dubbelsängar. Det fanns också bara toalett på rummet. Duschen var i korridoren, också ett minus. Men deras gästvänlighet höjde totalupplevelsen.

Nästa dag åt vi frukost tillsammans alla gäster och med Ingunn och Per. Sedan fick vi en rundvandring, där vi fick veta om alla deras storslagna planer. Kanske finns lunchrestaurang till sommaren och en butik med närproducerat.

Borta bra men hemma bäst. Skönt att krypa ner i mina nya födelsedags lakan som jag också fick i present. Långfredagen blev en vilodag, för på Påskafton väntade vi mer födelsedagsfirande.

Men det tar vi i morgon.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
  • Milla
    april 20, 2022

    Låter fantastiskt mysigt där, bilderna visar miljöer som jag verkligen gillar. Blir supernyfiken på deras stugor, tänker en vandring och sedan sova kvar där i sommar. Men gissar det inte är myggfritt… 🙂 kram Milla