Självplock av dahlior

Innehåller annonslänkar

Lexington och Bubbelroom

Hej!

Ni vet ju att jag älskar blommor och jag älskar självplock. Hittade blomsterkiosken nedanför Vadstena där man kan köpa sommarblommor och svischa för de blommor man vill ha. Nu dök det upp I Kumla där jag bor, att man kunde plocka dahlior hos två tjejer. Döm om min förvåning att det var i deras villaträdgård. Två granntjejer som har dahlia odlingar i sina trädgårdar, det var blommor överallt kan jag säga. Så jag kunde välja precis i vilken färgnyans buketterna skulle gå i och varje kvist kostade tio kronor, två maffiga buketter för 170 kr.

Monellsblommor heter de och de finns på Facebook och instagram.

Min egna lilla dahlia rabatt, blev verkligen inte bra i år, men det berodde såklart att dahliorna kom i jorden i slutet på maj och att jag inte varit hemma och skött om dem i sommar. Men till nästa sommar ska jag göra om rabatten och så tänker jag att även P ska få plantera blommor i sina rabatter. Jorden hos honom är mycket bättre än hos mig.

Tänk att hösten bara kom, och sommaren försvann i ett nafs. Jag som tyckte att sommaren verkligen kunde fortsätta. Tycker sommaren varit fantastisk på alla vis och särskilt augusti. Idag är det sista augustidagen, sedan kommer första höstmånaden och vi håller tummarna att den blir varm och solig.

Har inte använt en enda tröja i sommar, men nu är en tröja ett måste. Något jag tycker är snyggt, är en snygg tröja över en klänning eller kjol och tröja. Den här tröjan som dessutom är på rea ”50%” skulle passa till mina kjolar eller vita jeans. Den här kjolen tycker jag är så snygg och de skulle matcha varann bra.

Är ni redo för höst? Isåfall, vad är det bästa med hösten?

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
 • Lena
  september 1, 2022

  Här i Skåne har vi fortfarande sommar. Svårt att klä sig med tanke på att det är 8 grader på morgonen och minst 20 på eftermiddagen. Hösten är min absoluta favorit, gillar när man ta fram kängor och lite tjockare tröjor.

 • Anette
  september 2, 2022

  Längtar efter Ljuvliga höstdagar där solen skiner, löven ändrar färg och det är hög o klar luft.

  Åka runt till olika gårdsbutiket o köpa säsongsgrönsaker, äpplen o svamp.

  Få krypa in o göra eld i kaminen, tända ljus och laga mustiga köttgryta.

  Hoppas att du får en härlig höst.