Sommarfest vid den svenska torpidyllen

Posted on

Innehåller annonslänk till

Kjell och Co, Kapp Ahl

Hejsan!

Nu står midsommar vid dörren, dagen när jag gissar att de flesta har koll på vädret, blir det inne eller ute?

Men i veckan hade kollegan sommarfest i trädgården vid sitt röda torp. Ni vet ett sådant där typiskt rött torp, som ligger långt ute på landet, som man kommer till när man har åkt på grusvägar, passerat mjölkbord, med gamla mjölkkannor på, gässgårdar och små fina sjöar.

Torpet ligger inbäddat av en stor häck, och när man kommit innanför häcken, har de en stor tomt, med utrymme för trädgårdsodlingar, lek och umgänge. När man är på landet, blandas doften av schersmin och kobajs.

Vi var många som letat oss dit denna kväll och vädret var fantastiskt, ingen behövde tröja då inte, eller iså fall för att skydda sig från myggen. För även om det är torrt ute, så finns det väldigt mycket mygg. Så de flesta av oss var in smetade i olika myggmedel eller klistermärken som skulle hålla myggen på avstånd. Flera av oss hade inköpt, dosor med myggmedel. P hade inhandlat denna som jag hade med, och inte en mygga så långt ögat nådde. Vad som var effektivast vet jag inte, men alla var nöjda och glada.

Massor av kollegor hade kommit till sommaridyllen och alla hade med sig något ätbart, så buffébordet dignade av mat, så himla mysigt. Doris njöt också och trodde att alla var där för hennes skull. Musik quiz, som var lite annorlunda, men himla roligt. Inte för att jag är bra på musik, men detta var roligt ändå.

När man är vid ett torp, så ingår utedass, inget konstigt alls.

Min sommarklänning är en odd molly och finns inte mer, men den här är lika somrig och fin, dessutom på rea.

Japp, nu kör vi midsommar, startskottet för mångas sommarsemester. Har sagt hej då till några kollegor. Själv har jag några veckor kvar, innan det är min tur.

Må så gott och njut av det ni gör.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Comments Yet.