Synsk, restriktioner och mode

Innehåller annonslänkar till

Ellos, Åhlens och Mq

Hejsan!

Tänkte hoppa över ett par dagar från Spanien resan, men återkommer längre fram. Måste berätta om något kusligt. I Lördags natt när vi var i Spanien och vi låg och sov, så var min minsta dotter på väg hem från Arlanda, efter en vecka i Parga. De landade sent och skulle köra hela vägen, på 20 mil hem mitt i natten. Jag vaknade vid halv fem ville kolla snapkartan för att se om de var hemma. Ser att de strax är hemma och känner phu vad skönt. Jag passar på att gå på toa eftersom jag ändå vaknat. Då slår det mig; bara de inte kört på någon älg?! Just där hon var på snapkartan vet jag att det går mycket älg, och då kom mitt katastroftänk.

Försökte skärpa mig och tänka såklart inte, så tillslut somnade jag om.

Nästa förmiddag när jag pratade med O, berättade hon att det sprungit upp en älg precis framför dem, men att en mötande bil som de bländat av för körde på älgen. Precis på den sträckan där jag sett dem på snapkartan, är det inte kusligt?

De stannade såklart och tjejen som körde den bilen var oskadd, bilen totalkvaddad och älgen levde, så de fick ringa 11414 så polisen kunde ringa markägaren som fick komma ut och ha ihjäl älgen. Tjejerna körde hem den andra chockade tjejen.

När vi åkte hem ett par dagar senare, är det en bil lite längre fram som precis körde på en älg, som låg efter vägen, där blev det inga person och bilskador men älgen blev tvungen att avlivas.

I går morse varnade de på radion att någon krockat med en älg på min väg som jag åker till jobbet och det var på samma ställe som dottern nästan kört på den älgen. Så det märks att det är mycket älg överallt just nu.

Riktigt otäckt, och just att jag tänkte att det kunde ha hänt, är man synsk?

Igår släpptes en massa restriktioner i Sverige och det har tydligen firats överallt, hoppas bara att man ändå är försiktiga. Det är fortfarande alldeles för många som inte är vaccinerade och de måste fortsätta vara försiktiga, såklart vi andra med, stanna hemma när man känner sig sjuk och testa sig vid symtom.

Tyckte vår smittskyddsläkare sa det så bra i vår lokaltidning;

Hon pekar på att Folkhälsomyndigheten har nya allmänna råd som gör tydlig skillnad på den som är vaccinerad och den som inte är det.– Det är otroligt viktigt att man går och vaccinerar sig. Om man ändå inte gör det måste man förstå att då finns det råd som säger att man inte kan leva som vanligt i samhället, säger Gunlög Rasmussen”

Jag var iallafall på vårt köpcentrum igår och slogs av hur många som bar täckkappsväst, riktigt snyggt nu på hösten. Så nu har jag letat reda på några som föll mig i smaken.

Den här quiltade kappvästen hittar ni här, Röhnish har en snygg här

Här hittar ni en annan snygg. Här är ännu en snygging och sist men inte minst denna som gärna skulle få vara i min garderob

Vilken tycker ni var snyggast?

Idag har vi utbildningsdag, för första gången på riktigt länge

Ska bli roligt.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
  • Milla
    september 30, 2021

    Läskigt med älgarna, de rör på dig mer den här tiden. Jag ligger hemma o är råförkykd, och tagit mitt första test nånsin (negativt). Hoppas alla tänker på att även annat smittas och RS virus ökar ju med, inte kul. För min egna del påverkas jag inget av att restriktioner tas bort, lever man så tråkigt liv 😀😀. Men såklart är det ju både bra och lite läskigt att mkt ska återgå till något som kanske inte var ok förut. Vet folk ens hur man ska uppföra sig? Har alla ens lärt sig något eller glömmer allt när de väl samlas i grupp?
    Vi håller tummarna för det. Kram Milla