Två fina skånetips.

Posted on

Innehåller annonslänkar till Lindex och Lyko

Hej hej!

Nu är jag tillbaka till verkligheten efter nattjobbet, som ju nästan tog musten ur mig helt.

Tänkte jag skulle bjuda på två fina skånetips. Vi for ju runt hit och dit när vi var där och P är liksom jag intresserad av att se både fina platser och fina matställen mm, så har vi verkligen sett en massa fina ställen.

På Söndagen åkte vi mot St Olof som är ett litet ställe och där låg ett fint litet hembageri och café, som heter Byvägen 35. Det var många som hittat hit för det var svårt med parkering, men vi hade tur att vi fick en och vi kom lite tidigare än lunchgästerna gjorde, så vi fick ett bra bord.

En lite enklare meny, men det gör inget om den är god. Inredningen var en blandning av lite verkstad industriell och lite rufft. Riktigt coolt faktiskt, så är ni i krokarna så passa på att ta en sväng dit.

Efter att vi ätit vår lunch, for vi vidare över vidderna och hamnade vid Kronovalls slott, men där tog vi bara en promenad eftersom jag började blöda näsblod och vi fortfarande var mätta. Men i ärlighetens namn tror jag P hade siktet på Kaffestugan Alunbruket, som är Skånes äldsta och de hade en massa whiteguide nomineringar.

Pittoreskt så det förslår. Rödvitrutiga dukar, blåblomservice och hembakat bröd. P tog sju sorters kakor, nej jag menade fyra olika, jag tog en budapestbakelse, sedan delade vi på allt. Ni kan tro att magen stod i alla hörn. Trevlig personal och bra service, så detta ställe är också värt ett besök.

Nu är vi hemma igen, men det kommer komma ett par tips till, som kommer hamna i kategorin skånetips här inne hos mig, för den som är intresserad.

Idag bär det av till Linköping för lite shopping, jag är så sugen på en sådan här som jag ska kolla om jag kan prova. Annars måste jag införskaffa en ny sådan här

Ha det gott alla, Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
 • Inger
  oktober 3, 2020

  Såå fint nere i Skåne. Längesedan man var där. Härligt med folk som äter ordentligt OCH fikar. Kraaam Inger

 • E
  oktober 3, 2020

  Åh Linköping! Min sommarstad! Där finns mkt fint att se o shoppa! Missa inte statyn av Tage D. Bullar från ronaldos är oxå ett måste och kokostopparna 😋 enjoy

 • Christina
  oktober 3, 2020

  Vilka mysiga ställen ni varit på. Trevlig lördagskväll // Christina