Innehåller annonslänkar från

Bubbelroom och Odd molly

Hej hej!

Här blev det tyst i fyra dagar, tror jag det blev och det har aldrig hänt sedan jag började blogga 2011. Men vi åkte i väg på äventyr och där fanns ingen ström och batteriet på mobilerna fick man vara rädd om..

Hörde att vännerna dragit iväg till Harstena för att tälta, så tänkte vi att eftersom P har en båt som är lätt att transportera så packade vi den på båtkärran och drog i väg mot Gryts Skärgård som ju också ligger i Östergötland. Alltså det tog över två timmar med bil och jag inser att Östergötland är otroligt stort och så mycket fint att uppleva.

Vi skulle lägga i båten i Fyrudden som man kommer till när man passerat Valdemarsvik. Alltså vad vackert, jag dånar över hur vackert vårt land är. Båtturen tog en stund och vi visste ju inte riktigt vart de låg, men rätt vad det var så ringde mobilen och då hade de sett oss och vi fick vända.

De hade hittat en perfekt klippa vid havet och en perfekt tältplats lite högre upp på ett berg.

De hade all packning på ryggen, vi kom med hela båten full av bort stolar, grill, trangiakök och en massa mat. Så nu dukade vi upp till fin trerättersmiddag på en klippa på en ö i Östersjön.

Först började vi med Champagne, jordgubbar och lite salta chips. Bikinin åkte på, en del badade, Doris bl.a. Hon tycket det var otroligt skönt. Vi var helt själva så hon fick springa lös, så länge hon bara var med oss.

Båda mina favorit strandklänningar var med så de tyckte jag passade bra till vårt strandhäng. C kände sig som vacker som en brud.

Nu åkte duken, kandelabern och det fina plastporslinet fram. Passade bra till vår mat som P stod för tillagningen av.

Löjromstoast fixade P till förrätt

Till middag blev det entrecote stekt potatis örtsmör och grönsaker. Till efterrätt blev det vaniljpannacotta med hallon på och ett gott dessertvin. Tänk att sitta på en klippa med havet precis där vi satt och kunna avnjuta denna underbara mat, tillsammans med underbara vänner.

Mörkret föll och vi tände en brasa i en klippskreva och myste framför den innan vi kröp in i våra tält. Jag har inte sovit i tält sedan Nathalie var liten, så det var ett tag sedan. Nu hade vi en uppblåsbar madrass som var jätteskön att ligga på, kuddar hade vi med, så upplevelsen var absolut bättre än för 25 år sedan när man låg på iof uppblåsbara madrasser men som knorrade och lät så fort man rörde sig, så var det inte nu.

Är ni sugna på en kaftan så hittar ni fina här här och här allt 50%. Vill man ha en mer färgglad så måste jag tipsa om denna som är på 40% rabatt.

Berättar mer i morgon om hur natten var.

Kram och ha det bra

Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
  • E
    juli 20, 2020

    Men så lyxigt o fint det ändå kan vara med friluftsliv! Tallrikarna är ju toppensnygga! Vet du var P fått tag på dem? De östgötska klipporna levererar verkligen sommartid. Det blir nog inga sådana för mig i år tyvärr, första gången på över 30 år pga coronaskiten men som tur är finns de ju kvar. Njut!

    • helenavi
      juli 20, 2020

      Hejsan! Porslinen är från campingvaruhuset.se jättefina och rejäla. Glasen är därifrån också😉 kram Helena

  • Malva Dragonfly
    juli 21, 2020

    Hej! Läser ofta din blogg och inspireras av din klädsmak och ditt positiva sätt att se på livet. Låter underbart med en madrass som inte knorrar! 🙂 vi använde våra ny inköpta uppblåsbara madrasser i helgen och sov inte mycket då vi vaknade så fort någon rörde sig, hemskt med detta ”knorrande” behöver tips! vart har ni köpt er utan knorr? Önskar er en fortsatt underbar sommar!/ Malva Dragonfly

    • helenavi
      juli 23, 2020

      Hej Malva! Tråkigt med knorrande madrasser. Såg du mitt senaste blogginlägg om just madrasser? Ha en fortsatt fin sommar du med. Kram Helena