Innehåller annonslänk till lindex
Hej hej!
Det blev en helg i julens tecken och vem har sagt att det bara är julafton som man ska fira jul. Vi firade i Fredags och så även i Söndags, men då var det P som stod för det kalaset. Med det menar jag att det var han som lagat all mat. Jag hade med mig en egengjord sill, det var det enda jag stod för. Men ni ska veta att det är så han vill ha det. Märklig känsla att inte stå för all julmat, som jag alltid gjort i alla tider. Han gör allt så gediget från grunden, inga köpesillar, eller färdigkokt skinka mm. Allt görs som på gammalt vis.
P är också intresserad av att dekorera med blommor, så det fanns blommor i hela huset. Jag fick iallafall äran att duka. Så jag valde linneservetter med en enkel grankvist i.
Min dotter med familj kom och P´s son var hemma, så vi blev sju personer.
Doris hon väntade och väntade att de skulle komma. Det går aldrig att säga för långt i förväg att man ska åka någonstans eller att någon ska komma, för då väntar hon ihjäl sig..
Så mycket gott. Massor av sill och även stekt och inlagd strömming, brunkål, gubbröra, lax i olka former, köttbullar, fiskbollar, revbensspjäll och prinskorv. Ris ala malta till efterrätt, Sist men inte minst kaffe, saffransbullar och godis.
Jag har klänningen som jag visat så många gånger och det känns som en riktig julklänning. Jag är verkligen nöjd med den, ni hittar den här. Denna vecka jobbar jag lite splittrat. Jag är ledig 23/12. Sedan jobbar jag julaftonskväll. Men som jag sa julen är lång och man får sprida ut den många dagar.
Kram Helena
Christine
december 21, 2020Så gott det ser ut! Blev extra glad när jag såg min favorit, stekt inlagd strömming. Det känns som en rätt som många glömt bort tyvärr.
De där fiskbollarna skulle jag gärna få receptet på, om P vill dela med sig här på bloggen kanske? Kram och God Jul 💖
E
december 22, 2020jag vill också ha rec på fiskbollar!