Nu kommer äntligen svaren

Hej på er allesammans.

Julen står för dörren och jag hänger inte alls med. Eftersom jag ska jobba känns det inte som jag kommer komma in i stämning som jag gjort tidigare, men jul blir det och vi får hoppas det blir så bra det kan för alla.

Nu har jag sammanställt svaren på era frågor.

Ni undrar hur P och jag träffades?

Genom en dejtingsida. Vi började texta med varann den 1/1 2020 och träffades första gången den 9/1.

Jag fick ställa in vår första dejt den 5/1 då jag var matförgiftad efter att ha ätit ostron. Trodde inte att han skulle tro på mig, men det gjorde han och några dagar senare hade jag bokat bord på en restaurang i Örebro och han kom då från Stockholm.

Det var första gången jag hörde hans röst och det var jag jättenervös för. Östgötska är väl inte den snyggaste dialekten, men närkingska är banne mig ännu fulare och jag pratar verkligen ett riktigt Hjalmar språk. Jag reagerade på att han hade så väldigt mörk och auktoritär röst. Han lät verkligen som en chef. Men jag är ju lättpratad och det är han också, så vi satt på restaurangen tills de stängde. Vi hade så mycket att prata om och vi hade verkligen pratat mycket genom att texta innan vårt första möte, så det kändes som vi kände varandra en del.

Sedan skjutsade han hem mig innan han fortsatte i snöstorm mot Vadstena. Sedan har det bara rullat på, inga konstigheter med vem som ska höra av sig. Utan båda har varit lika intresserade och har verkligen velat träffas. Jag har fått följa med honom på hans jobb när jag varit ledig och vi har verkligen hittat på saker både smått och stort. En varm och stark kärlek har byggts upp, med stor respekt, tillit och en stark vänskap. Vi kan prata om allt. Jag vet allt om hans skilsmässa och han vet allt om min.

Om vi har funderingar på att flytta ihop och i så fall vart?

Vi har inte bråttom någon av oss. Han har ett rörligt jobb och åker lätt hem till mig. Jag tar mig lätt till honom. Jag har ju Olivia hemma och jag vill att det ska vara så för hennes skull. Sedan är huset en kär ägodel då jag köpte det själv för 26 år sedan och även om det är mycket att sköta ett hus, så är jag inte mogen att lämna det för att ev sätta mig i en lägenhet. Det skulle vara som att låsa in mig, tror jag skulle bli deprimerad då.  Om jag skulle kunna lämna alla vänner och flytta till Vadstena? Det är en stor fråga, för vänner är viktiga för mig och visst kan man skaffa nya, men man förlorar många om man flyttar. Vilket jag redan gjort i samband med skilsmässan. En del som var väldigt nära innan separationen har försvunnit och varför har jag ingen aning om, men oerhört sorgligt. Så därför värdesätter jag de som finns kvar väldigt mycket. Men många som träffas som vi har två boenden och får det att funka och just nu funkar det för oss, så vem vet vad framtiden har att erbjuda.

Vad jag skulle vilja jobba med om jag inte var intensivvårdssjuksköterska?

Prevention är något jag skulle kunna brinna för. Eller rådgivning att få ex diabetiker att förstå vikten av bra mat och rörelse, eller hjärtsviktspatienter, vad Annars skulle jag vilja driva en blomsterbutik, med inredning. Jag älskar blommor, det är som en drog för mig, men förstår också att det krävs mycket engagemang och tid och att det inte ger så mycket i plånboken. En annan dröm är att ha ett litet boutiquehotell helst i Spanien.

Hur planerar Olivia sin student?

Olivia har en del planer till sin student. Många av dem kostar nog en del, så jag gissar att det blir en del kompromissande. Det är naglar, håruppsättningar, klänningar, mat, vilka hon ska bjuda mm.

Om jag skall jobba fram till pensionen?

Om jag vann pengar så skulle jag absolut sluta tidigare och bara göra sådant som är roligt och jag skulle nog bosätta mig i varmare breddgrader iallafall under vinterhalvåret. Som det ser ut nu får jag nog jobba till jag är 70.

Hur ser det ut i min källare?

Inte mycket att visa, det var ett tv rum som inte är det nu längre. Mina barn tyckte jag skulle flytta upp tv´n när jag blev lämnad, så att jag skulle titta på tv ibland för att inte känna mig så ensam. Men jag har inte tittat särskilt mycket på tv, de senaste två åren. Annars finns där en tvättstuga och källarutrymme, med maassssor av saker i, inte bloggvänligt alls, blink blink.

Ni vill ha en rundvandring runt mitt hus

Hur ser en vanlig dag ut för mig?

Då tar vi en dag när jag är ledig. Vill sällan ligga kvar i sängen, vill utnyttja alla dagens timmar. Däremot kan jag sitta med frukosten och datorn framme länge länge. Doris släpper jag ut på tomten som är inhägnad, då behöver jag inte ha bråttom ut med henne. Sedan duschar jag alltid på morgonen, annars vaknar jag inte, känns som jag har sängen på mig hela dagen. Sedan blir det en promenad med Doris, oftast mellan 20-30 min och då lyssnar jag oftast på en bok. När jag kommer hem, så börjar jag plocka ordning eller städa och tvätta. Äter oftast alltid lunch när jag hinner. På eftermiddagarna fixar jag alla måste göranden utanför hemmet, som att handla. Doris promenad på eftermiddagen inte lika lång som på förmiddagen. På kvällarna blir det matlagning till mig själv, eftersom Olivia lagar sin egna mat, som hon inte får ont i magen av. Efter det blir jag oftast sittande med datorn, istället för tv:n. En del samtal i mobilen med nära och kära blir det också. Vissa dagar spelar jag paddel, när vi får ihop det. Lägger mig oftast alldeles för sent.

Så där då tror jag att jag svarat på era frågor. Det tog ett tag att svara på, men nu så.

Ha det gott och stressa inte ihjäl er

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
  • Milla
    december 23, 2020

    Vilka fina svar, om livet liksom. Hoppas du får ett lugnare år jobbmässigt framåt, kanske inte just nu men totalt sett för 2021. Så underligt allt varit! Vi har klarat oss så bra i familjen under året men många omvälvande saker har ändå hänt som vi kunde varit utan. Hoppas du får en fin julhelg nu trots jobb och kanske lite sönderhackat. Det är du ju förstås van vid! jag har haft nattarbetande mamma i vården alla år, var alltid lite konstigt med helger under uppväxten. Kram Milla

  • E
    december 23, 2020

    Vilket härligt inlägg! tack för att du svarar så fint o härligt ärligt. Så underbart att både på raderna o mellan raderna läsa om er kärlek din o P, det är ni värda ! P verkar vara en riktig Catch, om jag vore singel skulle jag undra om han hade en bror.. ha ha 🙂 Östgötska dialekten vänjer man sig vid och jag tycker den är härlig – ger mig sommarvibbar. Hoppas du har lagt undan lite till studenten, det blir en hel del flax på tusingarna där minns jag men roligt är det ju också. Lite synd om studenterna 2021 bara då det inte blir som tidigare R/T covidskiten. nej du nu måste jag planera hur jag ska griljera skinkan. GOD JUL !