Innehåller annonslänkar till Ellos och Lyko
Heej!
Liten trött bloggerska idag, hade vänner här igår kväll och det blev både bubbel i dryckesfrom och badform. Tur det inte blev så sent, för ikväll väntar jobb och då är det ju bra om man är fräsch i skallen.
I helgen blev jag bjuden på något så gott, som jag tänkte tipsa om till Alla hjärtans dag. Skaldjurslasagne, så himla fin att titta på och väldans god också, så jag tänkte delge receptet för den som vill.
Ni ser ju vilket konstverk, så bara att äta med ögonen blir man ju helt såld, men den smakade fantastiskt också
Skaldjurslasagne
Lasagneplattor helst färska
150 g spenat
3 dl strimlad paprika
Olivolja till stekning
Saften av ½ citron
I liten aubergine
I liten zucchini
1 tomat
Riven parmesanost
Salt och peppar
Tomat och skaldjurssås
400 gr skaldjur, räkor, musslor, kräftor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olivolja till stekning
2 burkar krossade tomater (avrunna)
1 dl reducerad skaldjursfond
1 dl torrt vitt vin
1msk hackad basilika
1msk hackad timjan
2 msk farinsocker
Salt och peppar
Béchamelsås
3 msk smör
2 msk vetemjöl
1 tsk fänkålsfrön
6dl gräddmjölk
1 lagerblad
2 dillkvistar
2 dl riven parmesan
Salt och peppar
Garnityr
Skaldjur
Tomat
Rödlök
Ev basilikablad
Gör så här
Gör tomat och skaldjurssåsen. Hacka och fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull, tillsätt resten utom skaldjuren,
Låt puttra i ca femton min. hacka skaldjuren och ha i till sist och ställ av kastrullen.
Gör béchamelsåsen
Fräs smör och mjöl och ha i fänkål, späd med gräddmjölk och vispa tills alla klumpar är borta.4
Tillsätt resten av alla ingredienser utom parmesanosten, låt sjuda tio minuter sedan har ni i parmesanosten
Hacka spenat och fräs tillsammans med purjolök och ha i citron och salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader och varva såserna, spenatfräset lasagneplattor Aubergine, zucchini och tomat läggs över béchamelsåsen
+ riven parmesanost. Ställ i ugnen ca 30 min eller till den fått fin färg
Och garnera med resten av skaldjuren
Servera med sallad och ett gott vin.
Som sagt på Fredag är det Alla hjärtans dag och jag ska göra något spännande som jag inte vet vad det är, bara att jag ska ha en sådan här med mig, så jag har allt mina misstankar.
Jag älskar överraskningar, och det behöver inte vara några stora saker, utan bara det att det är en överraskning gör mig så pirrig.
Har ni tänkt köpa något till någon så är mitt tips en sådan här som jag vet att någon kommer få av någon, säger dock inte vem.
Ha en bra Onsdag
Kram Helena
Åsa Aabakken
februari 13, 2020Vilket härligt recept det skall jag prova på söndag. Mvh Åsa