Alla hjärtans dag middag

Innehåller annonslänkar till Ellos och Lyko

Heej!

Liten trött bloggerska idag, hade vänner här igår kväll och det blev både bubbel i dryckesfrom och badform. Tur det inte blev så sent, för ikväll väntar jobb och då är det ju bra om man är fräsch i skallen.

I helgen blev jag bjuden på något så gott, som jag tänkte tipsa om till Alla hjärtans dag. Skaldjurslasagne, så himla fin att titta på och väldans god också, så jag tänkte delge receptet för den som vill.

Ni ser ju vilket konstverk, så bara att äta med ögonen blir man ju helt såld, men den smakade fantastiskt också

Skaldjurslasagne

 Lasagneplattor helst färska

150 g spenat

3 dl strimlad paprika

Olivolja till stekning

Saften av ½ citron

I liten aubergine

I liten zucchini

1 tomat

Riven parmesanost

Salt och peppar

Tomat och skaldjurssås

400 gr skaldjur, räkor, musslor, kräftor

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

Olivolja till stekning

2 burkar krossade tomater (avrunna)

1 dl reducerad skaldjursfond

1 dl torrt vitt vin

1msk hackad basilika

1msk hackad timjan

2 msk farinsocker

Salt och peppar

Béchamelsås

3 msk smör

2 msk vetemjöl

1 tsk fänkålsfrön

6dl gräddmjölk

1 lagerblad

2 dillkvistar

2 dl riven parmesan

Salt och peppar

Garnityr

Skaldjur

Tomat

Rödlök

 Ev basilikablad

Gör så här

Gör tomat och skaldjurssåsen. Hacka och fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull, tillsätt resten utom skaldjuren,

Låt puttra i ca femton min. hacka skaldjuren och ha i till sist och ställ av kastrullen.

Gör béchamelsåsen

Fräs smör och mjöl och ha i fänkål, späd med gräddmjölk och vispa tills alla klumpar är borta.4

Tillsätt resten av alla ingredienser utom parmesanosten, låt sjuda tio minuter sedan har ni i parmesanosten

Hacka spenat och fräs tillsammans med purjolök och ha i citron och salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader och varva såserna, spenatfräset lasagneplattor Aubergine, zucchini och tomat läggs över béchamelsåsen

+ riven parmesanost. Ställ i ugnen ca 30 min eller till den fått fin färg

Och garnera med resten av skaldjuren

Servera med sallad och ett gott vin.

Som sagt på Fredag är det Alla hjärtans dag och jag ska göra något spännande som jag inte vet vad det är, bara att jag ska ha en sådan här med mig, så jag har allt mina misstankar.

Jag älskar överraskningar, och det behöver inte vara några stora saker, utan bara det att det är en överraskning gör mig så pirrig.

Har ni tänkt köpa något till någon så är mitt tips en sådan här som jag vet att någon kommer få av någon, säger dock inte vem.

Ha en bra Onsdag

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
  • Åsa Aabakken
    februari 13, 2020

    Vilket härligt recept det skall jag prova på söndag. Mvh Åsa