Är inte du rädd för Corona, som jobbar i vården?

Posted on

Heej!

Igår fick jag frågan om jag som jobbar i vården är rädd för att smittas av Corona?

-Neej verkligen inte, svarade jag till den som frågade.

Jag jobbar med så mycket läkare som förstår och har kunskap om detta virus bättre än jag och har fått förklarat för mig flera gånger, så jag är inte rädd. Det som isåfall är skrämmande är att det smittar så lätt, och det är många som insjuknar samtidigt, vilket gör att det påverkar arbetsplatser, skolor och att det också kommer påverka vår ekonomi, både i Sverige men också hela värdsekonomin. Men de flesta kommer någongång att insjukna i viruset innan det kommer finnas något vaccin, men de flesta kommer klara av det, precis som vanliga influensan. Det är de som är gamla och sjuka som kan komma att behöva vård och det kommer vi kunna hjälpa till med.

Vi måste tänka på att det är fler som dör i trafiken varje år.

Just nu är vi i fas ett där vi kan smittspåra och sätta folk i karantän, men i fas två, är det inte lika lätt att smittspåra och då blir svårare att veta om det är en vanlig influensa eller corona och det är då vi inte längre kan ha koll på vilka som smittats och hur.

Man får hoppas att folk har ett sunt förnuft och stannar hemma om de känner sig sjuka, om så för alla andras skull.

Idag skiner solen från en snart klarblå himmel och jag har massor att beta av innan jag ska iväg till jobbet i eftermiddag.

Önskar er en fin fin dag

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
 • Christina
  mars 10, 2020

  Hoppas verkligen att det stannar vid fas 1 i Sverige. Ha en fin dag

 • Anna-K
  mars 10, 2020

  Kom hem för två veckor sedan från Andalusien . Det var ett förskräckligt hostande på planet , aldrig varit med om tidigare. Vi insjuknar båda två i influensa hostar lite feber, när vi ringer sjukvården så tror dem att vi har vanlig flunsa inga tester jag är fortfarande sjuk och lite orolig . Här verkar man ta lite väl lätt på smittan. Eller tänker att bättre testa ändå trots att det inte var ett smittoland. Ganska snart fick vi veta att det var flera fall där vi varit.

  • helenavi
   mars 10, 2020

   Då skulle jag absolut propsa på att få testa mig om jag var ni. Hoppas ni tillfrisknar snabbt och undviker att träffa andra. Kram Helena

 • Anette
  mars 10, 2020

  Jag jobbar på en neurofysiologisk mottagning och är, trots att jag träffar patienter dagligen, inte orolig för egen del. Att de som har nedsatt immunförsvar, alla gamla och sjuka är oroliga är fullt förståeligt.
  Vi får hoppas att vi lyckas få bukt med smittspridningen inom en snar framtid.