Att få omge sig med mycket vatten

Posted on

Innehåller annonslänkar från Afound

Hej på er!

Jag har fått förmånen att få vistas väldigt mycket vid vatten nu för tiden. Där jag bor finns knappt inget vatten. Det finns endast en riktig sjö, som man får ta sig till via en myr. Annars är det bara gjorda sjöar, eller kalkstensbrott som blivit sjöar. Inte riktigt samma som Vättern eller havet.

Nu har vi varit i Stockholm ett par dagar och promenadstråken vi tar med Doris ligger bara fem minuter från P´s lägenhet. Jag älskar att gå runt Brunnsviken, det är verkligen fint, så alla Stockholmare vilken vacker stad Stockholm är. Förr höll vi till vid Fredhäll också väldigt vackert, så det finns verkligen en massa pärlor överallt i storstan. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att bo i Stockholm, kanske inte mitt i smeten utan i något närliggande ytterområde. För oss tar det 20 minuter att gå in till centrum, så när vi är i Stockholm, brukar promenaderna bli minst en mil/dag.

Häromdagen var vid Bergianska trädgården för att äta lunch på det gamla orangeriet. Vilket mysigt ställe. Antingen kan man ta bilen dit eller så kan man gå från Roslagstull och efter vattnet vid Brunnsviken, så kommer man fram efter dryga 20 min. Mycket mackor har de, men också en del varm mat. Vi valde varmrökt lax och sallad med dijonnaise mm. Supergott. Doris var välkommen också, vilket är trevligt. Vi har inte varit på ett ända ställe där hon inte är välkommen, vilket underlättar otroligt mycket för oss.

Har ni möjlighet och inte varit där, är det ett hett tips från mig, och man kan sitta både ute och inne. Alltså hur mycket små guldkorn har vi varit på denna sommar och mer finns det.

Måste även tipsa om mina sommarklänningar, den blåa skjortklänningen här för 69kr och den vita finns här också för 69 kr, riktig rea.

Någon som har något bra Stockholmstips, man kan besöka och äta gott, gärna vid vattnet?

Ha det gott.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
 • EVA ELISABETH FORSBERG
  augusti 9, 2021

  Mälarpaviljongen, utefter norrmälarstrand är ett av våra favoritställen

 • Karin Nilsson
  augusti 9, 2021

  Hej!
  Får man fråga vilken strl fu har på den vita?
  Jag är ca 164 cm lång och tror att vi kan ga ungefär samma strl.
  Ha en fortsatt fin semester!/ Karin

  • Pia Nessén Strid
   augusti 12, 2021

   Hej! Vi ägde en lägenhet på Birger Jarlsgatan för några år sedan, så vi promenerade också väldigt mycket på den tiden, vilket inte gjorde något alls, för då kunde vi unna oss god mat och dryck när vi var däruppe.:) Mitt tips på restauranger blir framförallt ”Milles” på Strandvägen där du ser vatten och båtar, dit går vi alltid när vi är i Sthlm! men ni har ju även ”Glashuset” och ”Restaurang Sjö & Land”, även dom efter Strandvägen lite längre bort från Milles, de ligger alldeles vid vattnet. När vi var uppe förra helgen åt vi på ”Prinsen” som hade såå god mat! Ligger en tvärgata från Biblioteksgatan. Nästa gång vi åker upp ska vi testa och äta middag en kväll på Hotel Diplomat, miljön där är skön, trevlig och inbjudande.:) Tips! Kram Pia