Bambi på hal is

Men hur svårt kan det vara? Det ser ju så himla lätt och skönt ut. Igår drog vi upp till Ånnaboda. Vi skulle testa mina nya längdskidor. Jag har ju inte åkt längd sen jag var typ tolv år och hade bindningar som satt fast bakom skon. De där träliga bindningarna som alltid lossnade så fort man åkt en bit. Har aldrig stått på skidor med dagens bindningar. Vädret var så fantastiskt som en vacker vinterdag ska vara. Utrustningen var klar och solglasögonen på, kan ju inte bli bättre. Men den där detaljen att jag inte stått på längdskidor på så länge visade sig inte vara så lätt som jag trodde. Ramlade nästan direkt och slog i svanskotan. Aj aj vilken smäll det blev. Jag hade valt att vi skulle åka runt Ånnabodasjön, för jag tyckte inte det är så backigt där, men jag ångrade mig, när jag insåg att jag inte hade någon balans och inte visste hur man bromsade eller tar sig upp för backar (tänk småbackar).

Spåret vi valde var 2,5 km och jag kan säga att det tog nog hela slingan innan jag hade balans och då hade jag hunnit ramla totalt 5 ggr och slagit i svanskotan alla gånger. Hade ingen aning att det skulle vara några problem att hitta balansen, så jag blev lite chockad måste jag säga. Nästa gång vill jag prova på en golfbana där de gjort skidspår, så jag får öva på balansen.

Värken i höften liksom försvann och smärtan i svanskotan tog över så nu kan jag inte sitta, vilket jag inte kunnat på flera dagar då höften också smärtat när jag suttit. Vaknade till ännu en solig dag, vilket är väldigt passande då det ska bli utekalas för en liten femåring.

Ha en fin dag, Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 Comments
 • Åsa Aabakken
  januari 30, 2021

  Modigt att resa i alla fall. Jag har åkt mycket längd i mina dagar och det finns ingen bättre motion. Men prova på en golfbana det är enklare. Idag var jag ute på Västeråsfjärden med långfärdsskridskor är och då kände jag mig som Bambi på hal is. Men med lite mer träning så… Hoppas du inte blir avskräckt , kör bara. Mvh Åsa

  • helenavi
   januari 30, 2021

   Tack för peppningen. Ska ju åka på samma ställe med jobbet på tisdag. Vet dock inte om jag törs… modigt med långfärdsskridskor, kram Helena

 • Boel
  januari 30, 2021

  Du ser proffsig ut iallafall 😉😎!

  • helenavi
   januari 30, 2021

   Ha ha trodde det var så lätt, så jag klädde mig som ett proffs 🙄🤣

 • Anna-K
  januari 30, 2021

  Håller helt med längdskidor är svårt när man inte åkt på länge. Har själv upplevt ungefär samma som du i Ånnaboda för några år sedan trodde det skulle vara lätt:)) jag blev nog mest skraj när det svängde och en bäck vid sidan av spåren såg farligt ut 🙂 prova på golfbanan rekommenderas.

  • helenavi
   januari 30, 2021

   Ja jag be vilken kurva du menade. Tyckte det var väldigt backigt på skidor, till skillnad när jag gick😂🙈 kram Helena

 • E
  januari 30, 2021

  Du måste ha kört jättehårt som redan tappat en truga 😀 eller luras bilden. Oskönt med svanskotan men bättre än en PTFF 😉 golfbanan är nog bra som är lite flackare. Kör försiktigt nu framöver.

  • helenavi
   januari 30, 2021

   Ha ha ja den åkte av hela tiden, så den låg i fickan… kanske pga av alla fallolyckor som den låtsade hela tiden🙄

   • Milla
    januari 31, 2021

    Å inte gynnas man av att kunna åka slalom, det är ju så olika 😕. Jag har pratat om att vi borde ha längdskidor i flera år, då ska man köpa dem ”ur säsong” så de finns på plats när det är dags. Som nu när vi har hur fina spår som helst här hemma på golfbanan. Men inga skidor…. lycka till nu, och sätt en kudde i rumpan 🙂.

    • helenavi
     januari 31, 2021

     Ha ha, det behövs mer än en kudde😜