Bilder från veckan

Innehåller annonslänkar.

Hallå!

Jag är mitt i min jobbhelg, när jag kom till jobbet i fredags, fick vi ett tråkigt besked. Vi skulle få en Covid patient som var tvungen att ligga i Ecmo. tror ni vi blev molokna. Man hade hoppats på att fler hade varit vaccinerade så vi sluppit detta. Det är verkligen inte roligt att klä sig i den skyddsutrustning vi måste ha, det räcker gott med vanligt munskydd som vi har dagligen nu för tiden. Vet inte om ni läst Svenska dagbladets artikel där Folkhälsomyndigheten gjort en kartläggning var vaccinfläckarna finns i Sverige, det ger en så himla klar bild vad det handlar om. Så länge som folk tänker som de gör får vi leva med detta och det är inte så roligt.

I veckan hade cheferna på mitt jobb anordnat att vi skulle ses för lite aw, kul initiativ och vi var dryga 20 stycken från min avdelning som sågs. Vädret var fantastiskt och alla var glada och jag tror det finns ett fördämt behov av att få ses i mer avslappnade former och utan att behöva ha pyjamas på sig.

Jag tog bussen in till stan och jag måste säga att Örebro är väldigt vackert, särskilt runt slottet och med Svartån som rinner igenom stan ut mot Hjälmaren, som jag dock inte håller lika högt. Samma dag hade jag och några kollegor spelat paddel och det var btw andra paddelpasset för veckan. Innan det var nog februari jag höll i ett racket senast. Lite ringrostigt var det allt, men det var det för oss alla så det gjorde inte så mycket.

Min nya klänning som är väldigt smickrande för min figur hittar ni här. Liknande kavaj här på rea. Eller denna för under en 500 ing. Kilklackssandalerna hittar ni här ursköna att gå i, eftersom jag inte kan gå med högklackat längre.

Här är det just nu mörka regntunga moln ute så man får ha lampor på inne för att se något. Gissar att Doris inte tänker gå särskilt långt idag.

Ha en fin Söndag och ni vet ju vad jag gör i eftermiddag.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 Comments
 • Monika
  september 12, 2021

  Din klänning är så fin och smickrande på dig. Nu hoppas jag den blir fin på mig också för jag har precis lagt en beställning.
  Kram Monika

  • helenavi
   september 12, 2021

   Åh då hoppas vi att du blir lika nöjd🤩

 • Ellinor
  september 12, 2021

  Alltid så härlig inspiration och tips, tusen tack 🤗

  Något som inte nämns i artiklar eller annat är det faktum att det finns några som inte kan och får vaccinera sig, men de bakas in i kritik och känner stor oro hur det ska gå framåt.
  Det är tufft.

  Trevlig kväll 💐

  • Towe
   september 13, 2021

   Håller med dig Ellinor om att detta behöver belysas!
   Jag är en av dom som helst ska avstå från vacciner överhuvudtaget pga sjukdom.
   Det tas aldrig upp i debatten att vi finns och hur vi och andra ska förhålla oss till detta.
   Nu åker vi med ”i farten” av att vara roten till att driva pandemin ☹

   Jag har sjukpension och behöver inte till något arbete, och min man har kunnat jobba hemifrån.
   Vi har sedan covid kom handlat online, avstått restaurangbesök, släktträffar (även utomhus)
   osv för a l l a s skull.

   Eftersom min man måste tillbaka till kontoret och jobba när restriktionerna hävs så finns ju risken att han kan smitta mig även om han är vaccinerad.
   Jag kommer fortfarande ta mitt ansvar att inte ”springa ute” bland folk.
   Men de flesta människor måste ju till jobb, kanske åka kollektivt, har hemmaboende familj osv.

   Eftersom att ”hålla avstånd ” försvinner mer och mer ökar ju riskerna både för mig och andra om jag måste besöka apotek och sjukhus osv.
   Jag kan ju fortsätta använda munskydd och hoppas på att människor håller avstånd då för både min och sin egen skull.
   Eller jag kanske får ha en flagga att vifta med 😉

   Men ja…vad ska dom göra som måste vara ute i samhället, och inte kan vaccineras 🤔
   Det behöver pratas och informeras om att vi finns åtminstone 🙄
   Och hålla tummarna för att man inte blir en av dom som belastar sjukvården om man blir smittad ändå🙏

   • Ellinor
    september 13, 2021

    Ansvar och att vaccinera sig, om man inte har medicinska skäl att avstå, är en självklarhet för att komma vidare.

    Men jag hoppas att vården bemöter de detta berör med respekt, den jag har i min närhet där universitet sjukhuset strikt säger nej, vill inget hellre än att vaccinera sig.
    Jag hoppas inte dessa personer ska bli illa bemötta av samhället och omgivningen.

    Det går att förbehandla eventuell allergisk reaktion, men tyvärr inte alla.

    • Towe
     september 13, 2021

     Jag tycker i mitt fall att omgivningen jag berättat för är förstående för att jag inte vaccinerar mig👍

     Det svåra är när jag måste ut bland folk eftersom många anser att hålla avstånd inte behövs längre, eller att det är okey att hosta och snörvla för att dom är vaccinerade och tycker att alla andra också borde vara det 😟

     Alla bör ju också fortfarande skydda och hålla avstånd till vaccinerade som är i riskgrupp.

     Hoppas att media och FHM betonar och tar upp sånt så allmänheten inte släpper på allt nu.
     Hoppas det går bra för den personen du känner som inte kan vaccineras 🙏

 • Unni
  september 12, 2021

  Brukar inte kommentera så mkt men nu måste jag. Alltså, så himla snygg du är i den klänningen, både modell och färg är mkt klädsamt på dig.

 • Åsa Aabakken
  september 12, 2021

  Superfin klänning. Tråkigt att behöva ta hand om ovaccinerade patienter 😕. Mvh Åsa

 • Tomas Rolfhzon Ekman
  september 13, 2021

  Inspiration och glädje tillhör bland annat livets mening. Konst mode mat inredning etcetera olika vardagliga händelser piffar upp den annars så gråa fyrkantiga vardagen. Vi från Örebro är priviligierade och känner oss verkligen hemma i allt det vackra som omger oss.

 • Gabi
  september 13, 2021

  Sååå himla snygg klänning! Jättefin på dig! Den är ganska lång ser jag. Innan jag beställer en likadan så undrar jag hur lång du är? Så att jag kan relatera till om den skulle funka på mig som är 165 cm 🙂
  Ha en fin måndag! Kram

  • helenavi
   september 13, 2021

   Hej Gabi! Tack snälla 😍Jag är också 165 cm så då borde den ju passa dig med. Jag gillar klänningen jätte mycket🤩 ha en fin måndag🙏🏻☀️ kram

   • Gabi
    september 13, 2021

    Tack <3 Nu är klänningen beställd!