Danske smörrebröd till lunch

Innehåller annonslänk

Jaa hur ska man börja helgens matsensationer? Men det är väl bara att ta det från början. P och jag gick upp tidigt, för det var mycket som skulle förberedas. Han skötte då maten och jag allt annat, som dukning. Det blev ju tre olika dukningar under detta dygn. Så gästerna skulle komma vid 12, för att vi tänkte att vi skulle hinna ut på stan innan affärerna stängde. vad vi inte visste var att de stängde 14, så vi missade alla butiker på grund av det.

Men som sagt vi har ju så trevligt tillsammans allihop så det gjorde inget. Men för att berätta om vår lunch så bjöd vi på Danska smörrebröd som P lagat i ordning. Tre olika varianter blev det. Till det serverades både nubbe, öl och vitt vin. Fantastiskt goda.

När vi ätit lunch och tagit en promenad i vackra Vadstena, gick vi hem en stund innan vi drog med gästerna ut på promenad igen. Denna gången tog vi med dem till vår favorit restaurang i Vadstena. Restaurang Hörnet. Vi ville att våra gäster skulle få träffa Mia, Lotta och Melker som driver och jobbar där. För jag har aldrig träffat mer service inriktad personal och så drivna och kunniga. För att inte tala om deras mat, som andas närproducerat med nytänk. Så där slog vi oss ner och fick en varsin drink av Melker, fick en sedan en smaksensation av Mia. Vi satt kvar en och en halv timme, innan andra gäster kom och ville ha vårt bord. Och vi skulle ju vidare till Restaurang Rosa huset.

P gick lite före och vi gick längs vattnet tillbaka i mörkret och Katarina tände ett ljus för sin pappa vid en stenmur precis vid vattenkanten och vi fick lyssna på en sång som han sjöng via Youtube. Har nog aldrig varit med om något så fint, tror allas ögon tårades under denna fina stund.

När vi kom hem, lyste eldkorgen så fint och alla fick en stund för sig själva, för nu lagades det ny mat och dukning nr 2 skulle göras. Mer om det i nästa inlägg.

Fina eldfat hittar ni här

Katarinas blogg hittar ni här och Tinas här

Ha en fin fin dag

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
 • Anne
  november 10, 2021

  Åh så kul det vore att få recepten på de olika smörrebröden

 • Helene
  november 10, 2021

  Vilken mästerkock du har!
  Smörrebröden får det att vattnas i munnen skulle oxå gärna vilja ha recepten❤️
  Underbart med fina vänner ska ha mina bästa tjejer här hemma på glöggmys och middag, längtar!
  Kram
  /Helene

 • Agnetha
  november 10, 2021

  Säger som övriga. Gärna recept på smörrebröden. Ser ju sååå goa ut!