Hej på er!
En trött bloggerska här, men det var det värt efter denna helgen som varit. Fredagen vet ni ju redan. När jag kommit hem från Loka, packade jag och sedan kom P och hämtade mig och vi drog ner till Vadstena. Det blev sängen tidigt, jag orkade inte hålla ögonen öppna någon längre stund, som tur var, så var P trött också efter att startat sin morgon långt upp i norra Sverige och varit på resande fot i många timmar.
Vi var ju tvungna och gå upp skapligt på lördagen, eftersom vi skulle ha gäster. P förberedde maten i köket, medans jag dukade, var ute med Doris, bäddade gästrummet och gjorde snittar.
Solen sken från en underbar himmel, dock lite för mycket blåst, för att jag skulle njuta.
Gästerna hade vårfeelings när de kom. Solbrillorna var på och musiken på högsta volym i bilen, så de var i toppform kan man säga.
Nu kunde helgen börja
Vi startade eftermiddagen med Champagneprovning. Det var spännande, jag har aldrig gjort det tidigare och det var kul att känna att det var stor skillnad på de två olika champagnen vi provade. Den ena var väldigt mild, en sådan champagne som man bara kan sitta och frindricka, medans den andra hade mycket mer karaktär och nog skulle passa mer till någon matbit.
Efter champagneprovningen, intogs snittar och jordgubbar, medans kocken förberedde förrätten.
Friterade kammusslor med en bönkräm, hasselnötter och brynt smör. Väldigt gott och här drack vi av den champagnen som hade mest smak.
Huvudrätten blev en klassisk fransk Bouillabaisse, med räkor, havskräftor, musslor, lax och hälleflundra, samt en massa grönsaker.
Så himla gott och vinet vi hade till, gifte sig på ett perfekt sätt.
Såklart hade P gjort en nutellacheesecake till efterrätt. Till det serverades ett dessertvin
Något mätta en stund senare, hamnade vi i soffan och kollade på en massa bilder från gästernas senaste resa, samt förra sommarens när de var och hälsade på. Kul när man kan se varandras bilder på tv´n, så alla kan vara med och prata om samma bild. Vi hade sagt att vi skulle lägga oss vid midnatt eftersom vi skulle ställa klockan på söndagen, men jag tror hon blev närmare 01 innan alla var i säng.
Mer om det i nästa inlägg. Ha en fin fin tisdag
Kram Helena
Milla
februari 21, 2023Wow vilken förrätt, måste testa! 🤩 Har ju fått upp ögonen för champagne (eller rättare sagt inte enbart just ”Champagne” ) när vår fransman på jobbet verkligen tagit fram bubblor med karaktär – bästa upplevelsen har jag när vi drack en champagne på bron till en stuga i Säfsen fortfarande i träningskläder, det var den godaste jag nånsin druckit! Håller just nu på med avvänjning efter frukostcavan hela förra veckan 😉😉 – kram Milla