En natt i Tällberg

Innehåller annonslänkar till

Hotels.com och Lyko

Hejsan!

När man som P har elbil, får man planera hur man ska åka. Bilen drar el och är det kallt ute så drar den ännu mer. Det var en spännande resa som krävde sin planering. P hade valt att vi skulle åka upp en dag tidigare för han ville överraska mig med en natt i Tällberg och Åkerblads hotell och Gästgiveri. Hotellet ligger så vackert med utsikt över Siljan. Nu var det mörkt när vi kom och det kändes nästan som det var juletid och inte mitt i Februari. För det var ljus överallt och massor av snö när vi kom och åkte genom Tällberg. Har ni varit i Tällberg? Det är verkligen vackert. Stället andas Sverige, så som jag tänker att det framställs utomlands.

Dels skulle vi stanna där för att ladda bilen men det var också en Alla Hjärtans dag överraskning. I överraskningen ingick även en fyrarätters middag, som inte gick av för hackor.

Det var verkligen kallt -20 grader var det under natten. Det vi inte tänkt på var all mat vi hade i bilen. Vi hade handlat allt innan, men tänkte inte på att det var så himla kallt ute, men allt utom potatisen klarade sig, tom äggen klarade sig, som jag lindat in i mitt fårskinn.

Innan vi for vidare dan därpå, åkte vi runt och tittade på den vackra byn med alla fina hus som ligger med utsikt över Siljan, så idylliskt. Åker gärna hit någon mer gång när man kan nyttja stället lite bättre.

Resan mot Idre fortsatte och vi var framme vid lunch och hittade ett ställe att ladda bilen på medans vi åkte skidor. Kan ju säga att det inte är utbyggt med ladd stationer i den takt som det blir mer och mer elbilar. Nu hade vi tur hela tiden, men det kräver planering, måste jag säga. Man får inte ha bråttom heller för med elbil åker man sakta och inte som jag, som gärna åker fort för att komma fram snabbt.

Idag har jag en ledig dag till, vilket är skönt, så man kan tvätta allt. Har varit hos frissan också och fått både färg och klipp. Håret luktar så gott, så jag vill lukta på det hela tiden och det är den här produkten som min frisör rekommenderar varmt.

Nu väntar en promenad, senare ska en ny lampa komma upp.

Ha det gott. Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
 • Milla
  februari 15, 2021

  Tjusigt där i vinterskruden, har varit där på samma ställe på sommaren men då var det kallt mä, ja inte -20 förstås 😀. Vi var en weekend på Färna herrgård k helgen, verkligen mysigt o fantastisk mat. Vill dit på sommaren med för att se hur det ser ut så i omgivningarna. När vi skulle åka hem höll en bärgare på att lyfta upp en stackars Polestar elbil som inte alls ville ladda. Bärgaren sa att de fått ta hand om ett antal såna då det finns en del barnsjukdomar…. Vi tittade på en sån när de lanserades i somras, men elbil får nog vänta ett tag till känns som, mycket ska stämma och som du säger så kräver det sin planering. Men framtiden är det verkligen! Kram

  • helenavi
   februari 20, 2021

   Hej Camilla! Såg på insta att ni var på Färna. Har tänkt att åka dit länge, men inte tagit mig för.
   Kul att höra någon som varit där. Ja P har en Polestar, men vi hade tur att hitta ställen där det gick att ladda, men det fanns också ställen där just hans bil inte funkade att ladda. Ja jag var rätt nervös för om vi skulle bli ståendes. Men jag vill ju komma fram snabbt och tycker det är lite jobbigt att jaga laddplatser och hoppas de funkar och att det inte är kö. Sedan måste de ju ladda snabbt också och det är inte alla som gör. Tur jag har min bil också om vi ska åka långt.
   Kram Helena

 • E
  februari 15, 2021

  Åkerblads är så fint! Varit där ed jobbet en gång.

 • Anna-K
  februari 15, 2021

  Åh ….älskar Tällberg ja Dalarna över huvud taget . Min morbror bodde iGagnef , han finns inte längre med oss men hans fru som är från Tällberg flyttade dit tillbaks till sin hemort även en av döttrarna bor där. känner så igen mig från dina bilder , åk gärna dit på sommaren det är så vackert även då , om inte vackrare . Förra sommaren åkte vi Siljan runt med husbilen så mysigt.

 • Tina ME
  februari 16, 2021

  Det är ju så fint i Tällberg. Det var längesen jag var där nu men det är kanske dags för en tripp nu när vi har med oss bilen när vi är i Stockholm. Stor kram och hälsa P! Kram //Tina

  • helenavi
   februari 16, 2021

   Allt blir ju så mycket lättare med bil. Säg till om ni vill åka söderut snart måste vi ses igen. Kram till er båda 😍

   • Tina ME
    februari 17, 2021

    Lovar! Vi åker gärna söderut när vi kommer tillbaka till ”fastlandet” <3. Kramar //Tina