Ett par dagar till sjöss

Posted on

Innehåller annonslänkar till

lexinton och wearglas

Vi kollade väderapparna och såg att vädret skulle vara skapligt och vindarna fina. Så vi pacade båten full med mat för att vara borta att par dagar.

Vi hann nästan bara ut från vår hamn, innan vi såg att vädret lite mer norröver såg ororväckande mörkt ut och innan vi var framme vid slutdestinationen för båtfärden, hade vi mött både regn och åska. Som tur var så var åskan längre bort.

När vi väl ankrat upp inne i vår vik, så kom solen, men bara för en stund innan både regn och åska gjorde oss sällskap ett tag. Vi skrattade åt hur lurade vi blivit av alla appar, men vi hade så mysigt på båten och ju mer kväll det blev desto finare blev det.

Vi ligger vid en perfekt strand, så det är bara att kliva i vattnet och gå in med Doris, så hon kan göra sina behov och få gå på promenader. Vattnet var alldeles stilla när vi la oss. men jag vaknade vid halv två av att båten började guppa, så mycket att jag nästan blev sjösjuk, även Doris reagerade på att det guppade för mycket. När jag tittade ut genom fönstret, så rörde sig vattnet knappt, så jag vet inte varför det blev så. Men vid 05 lugnade det sig, så både Doris och jag somnade. När vi vaknade vid halv nio, var det strålande sol och kav lugnt. Vilken vy att vakna upp till.

Så glad för dessa två dagar på sjön, har njutit de luxe, badat flera gånger i 20 gradigt vatten. Ätit gott och haft så mysigt.

Hemresan blev också lite av en överraskning, för när vi kom ut på stor Vättern, blåste det upp och det gick rejäla vågor som kom rakt in i båten, så vi var totalt genomblöta. Kan säga att det var skönt att komma i land i Vadstena efter dryga timmen på en blåsig sjö, och fått tagit på sig totta kläder.

Så nöjd med min frottéklänning som jag fyndade i Norrköping. Här hittar ni den här och jag har xs på min. Bikinitoppen som jag fått frågor om är från Hm för något år sedan, likaså solglasögonen hittade jag på Mallis i våras.

Här hittar ni ett par andra som det just nu är 30% rea på.

Vi fortsätter semestra på trots det något ostadiga vädret.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
  • Lena - gott för själen
    augusti 9, 2023

    Båtlivet när det är som bäst. Eller, nja, förutom vågor då förstås. Hatar sånt! Jag blir sjösjuk i biltvätten, typ 🙂

    Kram Lena