Fredagshälsning

Posted on

Innehåller annonslänkar till

Stenströms och Lindex

Hej hej!

Har verkligen inte kunnat slänga dessa tulpaner som kanske egentligen gjort sitt, men jag tycker de har så fina formationer, och jag tycker de är vackrare nu än när de var sprillans nya.

Här vaknade jag av att det regnade på tvären och blåste småspik. Doris var inte ett dugg sugen på att gå ut, men vi passade på mellan skurarna och det gick fort vill jag lova.

Igår fick jag ändan ur vagnen och planterade mina Dahlia knölar i krukor, som jag ställde mörkt i källaren. Jag har inte odlat Dahlior sedan jag var i 20 års åldern, men tycker de är vansinnigt vackra, så nu var jag sugen att testa om jag klarar av dem. P har grävd en ny rabatt till mig, där de skall sitta när de väl kan planteras ut. Det ska bli så spännande.

Kolla vilken himla fin Dahlia. Denna mycket populära blomma heter Café au lait och jag hann knipsa en knöl av den. Skulle allt kunna tänka mig en ny rosrabatt med en massa Koko Loco rosor har ni sett dem? Så himla vackra. Vet dock inte hur höga de blir och om de doftar något. Någon som vet?

När jag ändå var i källaren igår, passade jag på att kolla in mina sommarkläder som jag har ligger i kartonger. Inser att det ligger mycket gammalt som jag inte kommer vilja ha. Det är ju så jag rensar i min garderob. Då vet jag vad som kan ges bort och jag tar bara upp sådant jag tror att jag vill ha på mig i sommar. Sedan kan det visa sig att det är något plagg jag inte använder av de jag trodde, då rensas de ut också. I och med att jag måste gå upp en storlek igen, så kommer mycket att behöva rensas bort. När jag måste rensa bort mycket blir det att jag kollar mycket på nätet och jag hittade denna underbara klänning, kanske i dyraste laget, men så fin. Jag brukar ofta kolla om jag kan hitta någon liknande fast lite billigare och den här kostar en bråkdel av den andra.

Nu är det dags att ta tag i dagen. ha det gott.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
 • E
  april 9, 2021

  Tack för motivation att ta tag i rensning, sorgligt dock att inse hur mkt som krympt nere i källaren… hittills en kasse til återvinningscontainrar, en kasse för leverans till en som inte är lika rund om magen . Nu lunch och sen fortsätta i garderoben. Ska passa på och kolla över skor oxå när man ändå håller på. Har iaf insett att jag inte behöver ngt mer i klädväg men behöver o villhöver är nästan aldrig överens 🙈 kram på dig.

 • Butta
  april 9, 2021

  Om man läser om Koko Loco (roligt namn) så blir den 60 – 70 cm hög och doftar svagt.

  En ros som jag bl a hade, när jag hade trädgård, var Romanze, blommade från midsommar och till hösten, också en dryg halvmeter hög, men vilken doft, kan rekommendera den!

  • Lena
   april 10, 2021

   Jag har alltid alla säsongens kläder i garderoben, den är visserligen stor så det får plats. Tycker man använder många kläder året runt, en tunnare kortärmad topp under en kofta etc. När jag rensar sätter jag ett vädringsställ i sovrummet, tar ut plagg efter plagg, det som sparas hängs på ställningen, resten till någon annan behövande.