God sommarsallad.

Posted on

Innehåller en annonslänk till Lindex

Hej hej!

I Lördags efter jobbet, skulle några kollegor till mig gå till en uteservering och jag hade tänkt följa med. Men när jag fick höra att min 18 åring också skulle dit, då kände jag att jag skulle nog vara hemma istället. Min fina väninna kom, hon var gräsänka så det passade ju alldeles utmärkt. Det blev lite snabba puckar, och vad skulle jag hitta på för mat. Hade u inte varit hemma på flera dagar och hade inte hunnit handla.

Men så hittade jag ett recept på instagram, som tilltalade mig mycket, så snabbt in och handlade innan jag åkte och hämtade Doris hos min fina kollega som hjälper mig med Doris, när jag jobbar och Olivia inte kan.

Här kommer receptet för er som vill:

Gjorde först en krämig dressing: 4 vitlöksklyftor som skalas och kokas fem minuter i lättsaltat vatten. Mixa sedan vitlöken med 2 ägg, 1 msk vitvinsvinäger, 1 dl raps eller olivolja, smaksätt med salt och peppar. Det skall vara en slät och krämig konsistens.

500g frysta tigerräkor (Vannameiräkor) som läggs i en marinad gjord av

1dl olja, skal av en citron 2 vitlöksklyftor, salt och peppar

La ut mixad sallad på ett fat, skar 2 avokado, 300 g vattenmelon, 1 rödlök 150g sockerärtor och rädisor.

Sedan stekte jag räkorna i en het panna tills de hade fått färg och la överst på salladen.

Hade ett iskallt vitt vin till.

Kvällen var så varm, så vi kunde sitta ute både länge och väl. När mörkret föll och det började bli lite småkyligt, gick vi in i poolhuset och tände en massa ljus. När det var dags för kaffe tog jag fram den fina chokladen från Eijes chokladfabrik. När tyckte vi pratat klart och ögonen började bli tunga, visade klockan på 02.30.

Tur jag inte skulle upp 05…..

Idag när jag klev ut från sjukhusets väggar, åkte jag mot Marieberg. Skulle spana in denna, som jag sett på

en väldigt vacker kvinna. Ja då har jag jobbat fyra av mina sju pass på en vecka.

Hoppas ni har det bra ute i sommarsverige?!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Comments Yet.