Göljestigen vid Bergslagen

Posted on

Hej!

Det blev en skön dag vid poolen igår, fick mycket gjort innan det blev mulet och kallt.

Häromdagen var vi ett gäng kollegor som vandrade fem kilometer runt Göljestigen som ligger intill Bergslagsleden i närheten av kilsbergen i Örebro län. Det hittas på mycket på jobbet nu, för att vi ska få återhämtning och finna någon slags tillfredsställelse utanför jobbet. Detta var ett mycket trevligt initiativ. Jag har ju mest sett Östergötland på senaste tiden, så det var roligt att få uppleva något i sin närhet. Hade inte ens hört talas om Göljestigen innan Corona……. Vi var iallafall tio kollegor som hade packat matsäck och tog bilar mot Göljestigen. Vilken vacker led, porlande bäckar, vattenfall härliga stigar och broar. Denna stig är nog inte något för dem som har svårt att gå för det var väldigt backigt och knöligt på sina ställen. Men framförallt var det vackert och rofyllt, så ha ni inga bekymmer att gå så tycker jag absolut att ni ska gå denna led. Det tog oss två och en halv timma, att ta oss runt alltihop, med stopp för fika.

Lite svårt att få in känslan i bilderna, men det var verkligen både rofyllt och väldigt vackert.

Det är så viktigt för oss alla att vi tar hand om oss och varandra i dessa tider. Att komma ut i naturen är bevisat sedan länge att det ger läkning mot negativ stress, hjärtat arbetar lugnare när vi är i skogen och blir omslutna av träd, fågelkvitter och porlande bäckar. Så jag kan varmt rekommendera Göljestigen. Skickar med en vägbeskrivning, för jag har hört att många inte hittat dit och missat den vackra stigen med vattenfallet.

Nu väntar en jobbhelg och det känns sådär, snart kommer vi få veta hur det blir med vår semester i sommar, och bara den vetskapen att den kan ställas in för att kanske fås tas ut i December gör ju att man nästan vill säga upp sig. Hur sjutton ska vi orka, vi var redan trötta i Januari innan pandemin kom, så nu är många redan helt slut och kommer vi inte få ledigt i sommar vete sjutton hur många som kommer orka.

Ha en fin fin helg och ta hand om varann.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
 • Milla
  maj 9, 2020

  Ser jättefint ut Helena. Satt och kollade på området kring Ånnaboda och såg stigen i anslutning där. Vi har köpt cykelställ till taket på bilen och tänkte åka o cykla MTB där kring Kilsbergen, fanns massa leder däromkring.
  Läser alla dina ord om ork och semester och hjärtat blöder för er som kämpar så. Jag kan inte alls föreställa mig ens. Det är så otroliga kontraster just nu för hur mångas tillvaro påverkas. Har vänner som är permitterade o inte jobbar alls tills september och en del jobbar hemma precis hela tiden, och oavsett vad så är det ett vacuum och osäker framtid. Husa. Stor kram!

 • Jeanette
  maj 16, 2020

  Så härligt med skogspromenad, extra skönt just nu.
  Jag jobbar också i sjukvården, men som op-syrra. Än så länge är jag kvar på min arbetsplats men lever hela dagarna i ”hot” om att från en dag till nästa få börja jobba på IVA-avd drygt 5 mil bort (utan bil!!) . Det börjar bli mentalt tungt nu, men såklart ska vi alla hjälpa till om det behövs. Men att få nästan 2 tim enkel resväg, dessutom att åka kommunalt, känns inte så positivt just nu. Vi har äntligen fått besked om att vi ska få besked nästa vecka ang sommarens semestrar…. det har dom sagt ett tag nu, så vi får se hur det blir med det.
  Kämpa på❣️