Jag är redan trött

Posted on

Innehåller annonslänk till Gina

Heej!

När klockan ringde 05.20 tyckte jag att jag precis somnat, och det klart det blev inte många timmar. Det sista jag fick göra, var att gå ut och leta efter Doris med ficklampan i högsta hugg, ingen Doris så långt ögat nådde. Tänkte att måtte hon inte hittat ett nytt kryphål och stuckit under grannens terass. Tänk er den synen, jag i morgonrock och ficklampa, liggandes på backen och försöka få ut hunden som inte varken kan eller vill komma ut och grannar som undrar vad som händer utanför…. Men hon var vid grillen, den lilla rackaren och kom inte när jag ropade, Något väldigt gott fanns där för hon slickade sig väldigt om munnen. Jag var bara glad att jag hittade henne och slapp leta efter en rymmarhund mitt i natten, när jag skulle upp tidigt.

Det har ju varnats att vi kanske inte kommer få någon semester i år, utan att vi kanske ska få ta den i December…… Hur känns det? Inte alls bra. Nu låter det som att vi kanske får lite semester, men inte när vi önskat, utan att det kan bli någongång from 1/6 – 31/8… Alltså hur viktig är vår lagstadga semester??? Väldigt viktig känner jag, får jag inte min semester undrar jag hur länge jag kommer orka.

Att ha den där masken och visir och långärmade plastförkläden hela arbetspass, tar på både kropp och psyke. Jag känner mig redan helt slut och då är vi bara i Maj. Hur tänker dom. Jo man är en bricka i ett spel. Det finns inget värde i det vi gör, vi ska bara göra. Komma till jobbet och typ vara starka och glada. När det här är över undrar jag hur många som kommer lämna yrket, det är ingen som kommer orka. Nej slut på eländiga tankar, tur jag har lite glädjande saker runtomkring som håller mig flytande och humöret på topp. Hörrni nu går vi mot vita tider, vita klänningar som student men kanske som brud. Jag gillar vita klänningar och den här var väl hur söt som helst.

Nej nu mot jobbet…..

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
 • E
  maj 9, 2020

  Kämpa! Ngnstans i tunneln finns ljuset. Jag tror dock tyvärr som du att det kommer bli många inom vården som kommer söka nya vägar om inte lönen och förhållanden höjs avsevärt.

 • Linda
  maj 9, 2020

  Hej
  Jag jobbar med inom vården men inte på sjukhuset så i jämfört med er som jobbar på sjukhuset har vi det lugnt hos oss, men jag tycker det är förskräckligt att vi bara ska gilla läget och typ inte ha något liv bara för att vi valt att jobba i vården och hjälpa andra. Än så länge så ser det ut som att vi kommer få semester i år men jag tänker på alla er som sliter som djur i dessa tider, ni borde bli prioriterade att få ut eran semester för hur sjutton ska ni orka annars och då menar jag få ut den när ni vill ha den vilket är på sommaren. De bör tänka ett steg längre denna pandemi kan ju pågå i 1-2 år säger de ju och ska man då inte få ha sin semester ens så kommer ingen orka och då står de där med sjukskriven personal och inga som kan täcka för dem, nej de borde ha en kris plan för hur man ska ta hand om sina anställda i kriser som kommer. Jag kan säga att jag kommer inte jobba kvar inom vården längre är så trött på att vi bara ska finna oss i allt.
  Nej det är dags för folket i sverige att ta detta på allvar och se till att få ner smittspridningen, vi kan inte i dessa tider leva på som vanligt skulle alla ta sitt j-la ansvar så skulle trycket på vårdpersonalen minska. Vi kommer inte orka och jag tror verkligen att de kommer få problem att få in folk i vården framöver om villkoren för oss inte ändras radikalt.
  Kram Linda

 • Ellinor
  maj 9, 2020

  En stor eloge och beundran till dig och kollegor. ❤
  Arbetar sedan flera år på företag som levererar intensivvårds behandling. Har bara sett hur ni har det i vanliga fall…. känner stor oro för er, er ork inte bara nu utan även efteråt.
  Det svåra är att ni går inte att ersätta i denna stund, svårt att hitta vikarier. Önskar att man tar mer hänsyn och hjälper er att hitta en lösning.

  Passar på att tacka för alla fina tips på såväl inredning som mode ❤ Hittar fina kläder med din hjälp 🌸

  Kram från Skånetjej

 • Tina ME
  maj 10, 2020

  Tänker så mycket på dig! Vad du sliter… jag håller alla tummar för att det här eländet lugnar ner sig nu inom kort så att du kan få din välförtjänta semester. Den behöver du och alla andra som jobbar som du gör mer än någonsin. Kramar till dig! //Tina

  • Petra
   maj 10, 2020

   Så imponerad över hur du och dina kollegor orkar. Ni gör ett fantastiskt jobb och en otrolig insats som betyder så oerhört mycket. Utan er är vi ingenting. Tusen TACK❤️ Snälla fortsätt och kämpa. Jag hoppas verkligen att ni alla inom vården, efter denna påfrestande och vidriga period, verkligen får den uppskattning ni förtjänar – både i löner och ledighet

   (Så snygg och fräsch du är!)

   Kram & pepp från Petra

 • Sallys hus
  maj 11, 2020

  Peppkram hjärtat ❤️
  Jag håller tummarna så hårt jag kan att du åtminstone får 3 veckor i sträck.
  Ni är ju våra hjältar och jag hoppas verkligen att ni kommer få den uppskattning ni förtjänar i form av högre löner och bättre arbetsvillkor.
  Kraaaaam

 • Jeanette
  maj 16, 2020

  Tyvärr är vår verklighet att vi får applåder och beröm, men den riktiga uppskattningen vi vill ha i form av drägliga löner och villkor så att vi får tillräckligt många kollegor som söker sig till våra yrken för att vi ska bli fullbemannade uteblir…. jag är tveksam till om en ”manlig” arbetsplats hade accepterat den situation som vi kastats in i nu?!!? Precis som du skriver, risken finns att många lämnar yrket efter detta. Hur många kommer att orka dessa tuffa arbetsvillkor (bara skyldigheter, inga rättigheter) på sikt, utan ledigheter dessutom?!
  Hälsning från en som börjat fundera i de banorna.. men först ska vi ta oss igenom detta och ta hand om alla som behöver oss!