Hektiska dagar

Posted on

Ja var ska jag börja, eller vad är relevant att berätta för er. Det började i alla fall i tisdags morse när jag var väldigt sen till jobbet. Kom upp i parkeringshuset och skulle parkera. Det är väldigt trångt i vårt parkeringshus massor av betongpelare och smala platser att stå på. Sen som jag var, och med en bil bakom mig och mobilen som ringde, så tog jag svängen in till parkeringen för snävt. Så hela sidan av bilen skrapades i betongpelaren. Alltså jag blev helt paralyserad och kunde knappt ta med ner i hissen. Var helt ofokuserad på jobbet. Jag mår väldigt dåligt när saker går sönder, fast det bara är materiella ting. Vet inte varför, men kanske är det för att jag vet att jag själv ska stå för alla merkostnader.

Efter jobbet följde några kollegor med hem för lite pool och grillkväll. Det var tur det, annars hade jag nog grävt ner mig och tyckt att allt var jobbigt. Tur med vädret hade vi så vi kunde sitta ute både länge och väl.

Någonstans där hörde jag hur hur Olivia ropade inifrån huset. Det visade sig att hon hade låst in sig i badrummet och låset hade gått i baklås. ( det var ett gammalt lås med en vanlig nyckel).Som tur var var några händiga kollegor med, för de kämpade och slet för att få upp dörren. Till slut fick de upp den men dörren blev helt trasig. Olivia som hade en tid att passa blev väldigt tacksam.

Ja man brukar ju alltid prata om tre saker som händer och man kan ju tycka att cirkulationspumpen förra veckan, gräsklipparoboten som slutade fungera och så bilen och dörren. Det är fyra saker, men det slutar inte med det. För senare på kvällen var det några som ville bada spabad och när jag tittade till dem, så insåg jag att några jetstrålar slutat fungera i spabadet. så sammantaget är det fem saker som hänt under en veckas tid. Men cirkulationspumpen är bytt och gräsklipparroboten har healat sig själv, så nu är det tre saker som behöver åtgärdas.

Olivia introducerade oss i hennes festspel som de har som UF företag. @intimuf på instagram. Kan säga att många av oss delade med sig av de närgångna frågorna som spelet erbjöd. Ville man inte svara så var det bara att ta en klunk av det man drack. Men som jag upplevde så var det knappt ingen som inte svarade, så det blev närgångna intima samtal. Jag som var äldst, fick ta del av de yngre kollegornas frispråkighet och kunde lära mig både det ena och det andra. Kan ju säga att det är stor skillnad på dagens ungdomar idag mot min generation.

Det känn så bra att vi arbetskollegor som träffas dagligen och alla är vaccinerade kan börja umgås utanför jobbet. Nu väntar en sommar med mycket uteaktiviteter och jag hoppas på sol och mer värme och massor av häng med vänner och familj.

Nu väntar jobb med flera av dessa underbara människor.

Ha det gott Kram

Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
 • E
  maj 22, 2021

  Men fy satan vad skit som händer just nu för dig. Jag fattar precis vad du menar när du säger att du oroar dig även om det bara är materiella grejer. Men de är ju en del av det liv man har och har skapat och då svider det när kostnaderna drar iväg. Hoppas inget mer sker nu. Vilken härlig kväll ni hade iaf, ja du ibland känner man sig lastgammal när den yngre generationen tell their stories- bara luta sig tillbaka o njuta av frimodigheten 😃. Kram kram

 • Marie
  maj 22, 2021

  Men jag känner igen mig så väl, som ensamstående är man så utsatt. Minns när jag som nyskild och hade tagit över huset ser vatten på golvet och inser att varmvattenberedaren läcker. Så typiskt att det första man får göra är att lägga åtskilliga tusenlappar på den. När vi sen införskaffat en ny står jag och barnen och tittar på den, blank och fin och min son säger ”nu kan ju inte den gå sönder i alla fall”. Det var skönt att konstatera.

 • dianasdrömmar
  maj 23, 2021

  Stackare vilken otur skickar över en stor kram/Diana

 • Ulrica Hållén
  maj 24, 2021

  Vad härligt det såg ut med alla kollegorna :).. men så trist med alla tråkigheter som drabbat dig på sistone :(.
  Du som jobbar inom sjukvården – kan du möjligen hjälpa oss med en fråga? Du skriver att det är så härligt att kunna umgås nu när alla är vaccinerade. Är det så att om man är fullt vaccinerad så kan man leva som man gjorde innan Covid-19 bröt ut? Det råder vitt skilda åsikter om den saken och jag tycker att det är svårt att veta vad som är rätt eller fel i den frågan. Vet du?

  KRAM

  • Mia
   maj 24, 2021

   Du är inte ensam, jag lyckades med konststycket igår att glömma lägga i parkeringsbromsen på vår rätt nya bil.
   Varit och köpt säckar med planteringsjord som jag skulle be sonen hjälpa mig bära ut ur bagaget och lämnade förardörren öppen. Några sekunder senare hör jag ett högt brak och då har bilen rullat bakåt från vår uppfart och dörren hänger på trekvart efter att kört fast I vår nya specialbeställda trädgrind med betongpelare och belysning som vi betalat hutlöst mycket för. Så idag har jag fått veta självrisken på bilen 7500:- och sen annan självrisk för grinden. Bilen går inte stänga och minst 4 veckors leveranstid för ny dörr till den.. Materiella ting och sura pengar men försöker tänka att det var tur att ingen var bakom..

 • Agnetha
  maj 24, 2021

  Åhhh så väl jag känner igen mig i det du beskriver. Är också ensam med hus/bil och allt ansvar för det. Känner ofta precis den känslan du beskriver. Ångest över att kunna fixa, kostnader m m. Man måste alltid ligga steget före med en buffert. Min panna blev ”bara” en kompressor som behövde bytas ut ca 17.000 kr . Inget som jag väntade mig. Men det mesta ordnar sig ju. Tror jag. Tills nästa gång….