Hipp hipp hurra bloggen fyller 12 år idag

Stort Grattis

till

Helenas enkla vardag

som fyller 12 år just idag.

För 12 år sedan, 2011, såg det ut så här.

Ha ha hade ingen aning om vad jag gjorde. Fick hjälp av en kollega att starta en blogg i blogger.

Det har varit en otroligt rolig resa som gjort att jag utvecklats mycket som människa och att jag är den jag är idag.

Jag tyckte det var så roligt att läsa andras bloggar och tillslut startade jag en själv, hade ingen aning om vad jag skulle skriva om, och vad min nisch skulle vara. Jag visste bara att jag ville testa för att se om det var kul. Jag hade ju fått min första systemkamera i present, så det var bara att köra igång.

Jag följde bl.a Matplatsen, House of Philia, Helt enkelt och 56 kilo, som var mina favoriter.

Roligt har det varit under resans gång. Jag har lärt känna så mycket människor och rest runt på roliga event och träffat ännu mera bloggare, för det var bloggare vi var i början. Jag har nog hängt kvar i den nischen, dels för att jag varit nöjd med det och dels för att jag jobbat som sjuksköterska hela tiden också, samt att jag aldrig har velat leva på bloggen.

Dock är bloggen mitt skötebarn, som är som ett livsverk. Den har fungerat lite som min dagbok. Skrev alltid dagbok förr, så att använda bloggen som en dagbok, kanske inte är så konstigt ändå.

Det känns som att bloggläsandet gått ner en hel del, tror de flesta vill ha det där snabba som instagram ger. Jag hoppas dock att bloggläsandet kommer tillbaka när folk inser att det börjar bli för stressigt att se snabba klipp på instagram och TIKTOK.

För mig har instagram varit ett komplement, känner att jag inte riktigt hängde med där och har nu bestämt att så får det vara. Ska jag fortsätta med mina sociala kanaler så blir det bloggen först och främst och instagram får bara hänga med.

Men nu tänkte jag att jag ville fira med er att bloggen fyller 12 år, så jag tänkta lotta ut två supermysiga badrockar från Beach house.

Det är ingen sponsrad tävling, utan jag har köpt dem själv, så Beach house är inte alls medvetna om denna tävling.

Jag vill lotta ut till er för att ni är här inne och läser fortfarande.

Jag kommer lotta ut en vit och en softie tan badrock i strl M (rymliga i strl)

För att vara med och tävla, vill jag att ni skriver en kommentar här nedan, vilken färg ni vill ha och berätta gärna hur länge ni följt mig och vad ni vill att jag skriver om.

Tävlingen avslutas på söndag kväll 29/10 2023.

Ni som följer mig på Instagram kan tävla där också för en extra chans.

Värdet på varje badrock är ca 1100 kr

Vinnaren kommer utses här på bloggen

Tävlingen är avslutad och jag säger Grattis till Helene H……..dt, som vinner en fin morgonrock från Beach house, i Softie Tan

Ha en fin fin dag

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

41 Comments
 • Lotte
  oktober 25, 2023

  Hej. Jag har följt dig i 3-4 år tror. Du skriver väldigt bra, blandning av allt, som du gärna får fortsätta med. Vill gärna ha softie tan om jag vinner. En liten rolig detalj är att efter ett tag upptäckte jag att vi har våra hundar på samma dagis. Vi syns ibland när vi lämnar dom på morgonen innan dagiset har öppnat.

 • Lisbeth Hektor
  oktober 25, 2023

  Vill gärna vara med och tävla om den fina badrocken. Har nog följt din blogg 8-10 år. Tycker allt du skriver om är intressant,du behöver inte ändra på något.Blir så besviken om det är någon dag du inte har skrivit någonting🤔Ett stort grattis till dig och P.Ni verkar ha det fantastiskt tillsammans.Om jag vinner vill jag gärna ha den vita badrocken! Hoppas du aldrig lägger ner bloggen.Kram från Lisbeth❤️

 • Lotte
  oktober 25, 2023

  Hej. Vet inte om min kommentar försvann. Jag har följt dig i 3-4 år tror jag. Gillar blandningen av allt som du har, fortsätt gärna så.
  Vill ha softie tan om jag vinner. Kuriosa, upptäckte en tidig morgon att vi har våra hundar på samma hunddagis, då vi stött på varandra några gånger när vi lämnat hundarna före dagisets öppningstid.

 • Ann-Louise Hadley
  oktober 25, 2023

  Hej!

  Så himla kul att följa dig och din vardag 🙂 har gjort det i ca 6 år.
  Tycker du skriver precis lagom, det är så kul att se bilder från ditt fina hem och framför allt kul att se bilder med dig och P.
  Ni verkar göra så mycket kul ihop. Jag har fått en hel del tips från er som jag är jättenöjd med.
  Har själv en stuga och båt i Harge så jag och sambon är ofta i Vadstena som är så vackert.
  Dessutom besöker vi regelbundet Narr choklad nu, efter tips från dig. hahaha
  Om jag skulle vinna så skulle jag gärna vilja ha den Softie Tan.

  Fortsätt precis som du gör.
  Ha en finfindag
  Kram Lollo

 • Ann-Sofie
  oktober 25, 2023

  Jag har fökjt dig i många år, minns inte exakt hur många men säkert 8-9 år. Jag gillar att du skriver lite om allt, det tycker jag är bästa blandningen både på Instagram och på blogg. Lite vardag, lite mat, lite kläder och inredning, Jag tillhör dem som varje dag tar en bloggrunda för att läsa mina favoriter.

  Om jag vinner önskar jag badrock 🙂 Spelar ingen roll vilken färg faktiskt.

  Ha en fin lillelördag!

 • Vera
  oktober 25, 2023

  Vilket trevligt firande 🙂 skulle jag vinna så vill jag gärna vinna en softie tan badrock.
  Gillar allt du skriver, en härlig feel good blogg. En härlig blandning av resor, mat,inredning, om dig och P och mode. Den första bloggen jag läser på lunchen och hoppas alltid att du skrivit något nytt.
  Hoppas verkligen att du fortsätter med bloggen !
  Kram kram

 • Camilla Kampf
  oktober 25, 2023

  Wow, vilken härlig badrock, den skulle passa mig perfekt!😊
  Går in och läser din blogg lite då och tycker du ska fortsätta som du gör, inspirerande och glad!
  Njuuut av livet!
  Mvh
  Camilla

 • Ann-Sofie
  oktober 25, 2023

  Jag tycker att din blogg är så trevlig. Gillar mixen av allt du skriver om och lägger ut bilder på. Det känns som jag umgås med en kompis när jag läser den. Jag går ofta tillbaka i inlägg för inspiration om platser, grejer, kläder m.m. Så fortsätt som du gör !!! Jag har inte varit med från början, men i många år har jag läst din blogg. Om jag skulle ha turen att vinna en badrock, så spelar inte färgen någon roll. Kram 🙂

 • E
  oktober 25, 2023

  Åh en Sofie tan att mysa med nu i höst vore toppen ! Har följt bloggen i närmare tio år, vet inte exakt men iaf innan du blev mormor och lilla O typ gick på lågstadiet, tiden flyger iväg förstår man för det känns inte så länge😃 är så glad för allt du delat skratt och tårar -ja livet med upp och ner gångar helt enkelt. ✊️ för att jag har tur. Kram kram

  • Agnethe
   oktober 25, 2023

   Grattis till dina 12 år. Jag har följt dig i säkert 10 år. Fortsätt skiva som du gör tycker det är bra. Kollar efter din blogg varje dag. Har även följt din dotter blogg när den fans. Saknar henne. Vinner jag går det bra med vilken färg som helst. Grattis än en gång.

 • Anna-Karin
  oktober 25, 2023

  Oj jag har nog följt dig i nästan 10 år. Bra blandning, fina resetips Bra tips när man kan ha sin vovve med. Fina klädtips. En bra blandning och roligt att titta in o läsa. Vinner jag vill jag ha en softhie tan som skulle bli perfekt här hemma i höst o viner då kylan kryper inpå. Tack för en bra blogg.

 • Katarina Karlsson
  oktober 25, 2023

  Hej Helena
  Jag har följt dig ca1,5-2 år
  Tycker du inspirerar mig med dina kläder och hur du har där hemma. Så gärna att du visar olika outfits det tycker jag är väldigt roligt. Och när du köpt något nytt till hemmet.
  Jag kollar så gott som varje dag ifall du skrivit ett nytt inlägg.
  För min del spelar färgen på badrock ingen roll.
  Ha det bäst
  Katarina

 • Jenny
  oktober 25, 2023

  Hej!
  Jag vill gärna vara med och tävla! Det spelar verkligen ingen roll vilken färg jag får på badrock om jag har tur och vinner.
  2017 skaffade vi vår lilla hund, en westie. Då hittade jag ”Sallys hus” och via Katarinas blogg hittade jag din. Sen dess kikar jag in till dig några dagar i veckan. Jag tycker du skriver en skön blandning av allt, inredning, recept, mode….restips osv….
  I senaste inlägget skriver du att bloggen känns viktigare än insta. Det glädjer mig då jag inte har insta och skulle sakna dig om du slutade blogga.
  Vänligen
  Jenny

 • Anette H Persson
  oktober 25, 2023

  Hej Helena, jag har följt din blogg i flera år och tycker mycket om den. Du ger många tips på kläder och resmål och har en så fin ton i det du skriver. du har en blogg som jag gillar väldigt mycket! Fortsätt precis som du gör, ändra inte på något!

  Hälsningar
  Anette

 • EVA
  oktober 25, 2023

  Hej, har nog följt dig ca 5 år. Har också funderat på att börja blogga men är kanske en fegis! Jag tycker om att läsa om allt du/ ni gör. Känner igen mig i mycket, bl.a barnbarn, jag har fem småttingar,. Allt gott som ni äter och dricker, vi gillar också det. Resor, inredning och en massa kul. Du verkar vara en livsnjutare precis som jag känner mig. Man måste ta tillvara på sin tid! ” De ska va gött å leva” Den fluffiga badrocken skulle sitta fint nu när kylan kommer och vi ska bubbla i vårt spabad, vi bor i Sandviken som ligger i Gästrikland och det kan bli mycket kallt här. ( Gillar inte alls denna årstid) Tack för inspiration!

 • Lotta K
  oktober 25, 2023

  Grattis till 12 år 🎊
  Jag har följt din blogg i ca 10 år och är så glad för att du fortfarande bloggar ! Gillar verkligen din blandning av inlägg, vardag, mode, resor, inredning och foton.
  Om jag mot all förmodan skulle vinna spelar färgen ingen roll alls😊

  Hoppas du fortsätter blogga och grattis igen ❤️

  Kram

 • Petra
  oktober 25, 2023

  Grattis på 12-årsdagen Helena! Jag har följt dig i väldigt många år (nästan sedan början) och uppskattar verkligen din blogg, som är ärlig, uppriktig, härlig och kärleksfull! ”Gott och blandat ” i en underbar mix, fortsätt så snälla du och grattis till kärleken❤️
  Om jag skulle vinna spelar färgen ingen roll, jag vore bara så glad!!
  Tack för din blogg, en glädje att följa!

 • Mia N
  oktober 25, 2023

  Grattis till 12 år med bloggen!
  Jag har nog följt dig i 10 av dem ungefär. Jag gillar dina reseinslag och när du berättar om allt mysigt du och din P hittar på. Det ger inspiration! Om jag vinner så tycker jag att softie tan är en fin färg.
  Hoppas att få följa dig i flera år till!

 • Mia
  oktober 25, 2023

  Grattis till en fin blogg, jag går in alla dagar och ser om du har skrivit någonting, hur länge jag har följt dig minns jag inte men så länge iallafall att jag kunde läsa av dig innan du skrev om din skilsmässa, jag är väldigt nöjd med vad du skriver riktigt gott och blandat ❤️

 • Helene
  oktober 26, 2023

  Grattis till dig & bloggen❤️
  Tror jag läst din blogg närmare 10 år
  Älskar din blandning och fina bilder.
  Vilket fint pris🥰Har ingen morgonrock så om turen är framme tycker jag båda är fina😊
  Kram från Helene

  • helenavi
   oktober 30, 2023

   Hej Helene!
   Grattis till vinsten av en morgonrock från Beach house.
   Skicka mig dina uppgifter på min mail helena.vi@telia.com
   Kram Helena

   • Helene
    oktober 31, 2023

    Tack snälla❤️❤️❤️
    Så glad❣️

 • Katarina
  oktober 26, 2023

  Jag har följt din blogg i ca 8 år och uppskattar dina inlägg om kläder, inredning och upplevelser. Gillar att du tipsar om saker som både är budget och lite dyrare. Tycker att du har bra variation i dina inlägg och din blogg känns positiv och inspirerande.
  Fortsätt blogga som du gör:)
  Skulle bli glad att vinna en badrock i färgen softie tan.
  Ha en fin dag!

 • Annika
  oktober 26, 2023

  Grattis till bloggen! Jag är ganska ny följare, några månader bara, men jag gillar din blogg mycket och du har blivit en av mina favoriter bland bloggarna. Jag tror faktiskt att bloggandet är på väg tillbaka, man tröttnar på instagrams snabba klipp och algoritmer precis som du skriver. Själv började jag blogga för 15 år sedan och har fortsatt även om det blivit långa uppehåll genom åren. Jag har inte så många följare men det är min dagbok på nätet och jag kommer fortsätta så.
  Om jag vinner en badrock spelar det ingen roll vilken färg det blir.
  Än en gång, grattis och tack för en fin och inspirerande blogg!

 • Marie
  oktober 26, 2023

  Hej har läst din blogg 4-5 år. Gillar blandningen o tycker lite extra om dina klädtips. Har gjort flera inköp efter att du har visat något snyggt. Första gången jag kommenterar dock😊
  Färg på morgonrocken spelar ingen roll.
  Trevlig helg!
  Mvh. Marie

 • Birgitta Nilsson
  oktober 26, 2023

  Hejsan,
  Jag har följt dig i många år, minns inte exakt hur många men säkert 10 år. En gång frågade jag dig om tips om Brela när ni varit där. Fick snabbt svar o bra tips. Uppskattas 😍Jag gillar att du skriver lite om allt. Lite vardag, mat, kläder och inredning, men även när du är mer personlig.
  Om jag vinner önskar jag en vit badrock.

  Grattis på 12-årsdagen🎂🥂
  Birgitta

 • Maria
  oktober 26, 2023

  Hej Helena
  Jag har nog följt bloggen i ca 7 år. Kommer inte ihåg om jag hittade hit via Sallys hus eller om det var tvärtom. Jag gillar blandningen av inredning, resor och mode. Fortsätt med det! Att du också arbetar som sjuksköterska liksom jag är också ett plus, jag känner igen mig så mycket i din vardag.
  Hoppas du fortsätter blogga länge än!
  Vinner jag en badrock spelar färgen ingen roll.
  Mvh Maria

 • Helen Pettersson
  oktober 26, 2023

  Grattis till dina 12 år med din fina blogg !
  Jag har följt dig länge, vet inte hur länge. Försöker läsa din blogg varje dag. En form av avkoppling & återhämtning för mig.
  Du delar med dig av livet i stort och smått, precis så som namnet på din blogg enkla vardag. Det är ju vardagen vi alla lever i.
  Jag uppskattar blandning av det som du skriver om, arbetslivet, familj, resor, inredning, lite recept och alla fina bilder. Det är ju detta som blivit din nisch.
  Du inspirera mig, kanske jag en dag tar steget själv att börja blogga, något jag funderat på länge.
  Kanske det blir av när jag inom en inte allt för lång tid kommer att minska ner på arbetstiden, när jag blir ”tidsmiljonär” efter många år med samma yrke som dig, men inom ett annat område.
  Vi bor inte så långt ifrån varandra, läste att du/ni besökte flera platser i hemstad under sommaren.
  Kul ! Du skriv mycket fint och positivt om era upplevelser.
  Om jag har turen att vinna en av de fina badrockarna, spelar ingen roll vilken färg, kommer den att komma väl till användning, då jag planerar att börja vinterbada där jag bor, tillsammans med några av mina fina kollegor.

  Fortsatt lycka till i framtiden med din blogg!

 • Mirjam Neuman
  oktober 26, 2023

  Hej! Har hängt inne på din blogg i 9-10 år tror jag. Även om jag kanske inte vågat ge mig till känna 😀. Tycker om din blandning av ämnen. Livet, resor, köptips m.m
  Tycker som du att bloggar är trevliga att läsa. Följer hellre blogg än Instagram. Tycker om att få text och inte bara bilder som det lätt blir på ig.

 • Gudrun
  oktober 26, 2023

  Jag hittade din blogg för ca 4 år sedan och hittade hit via Sallys hus. Instagram och annat i all ära, men jag hör till dem som fortfarande gillar bloggformatet bäst.
  Tycker att din blogg har den perfekta blandningen, så fortsätt så som du gör. Jag skulle absolut sakna den om den försvann.
  Då jag bor utomlands är bloggarna också ett perfekt ställe för mig att dagligen hälsa på ”därhemma” och hålla mig lite uppdaterad.
  Jag är uppvuxen i Östergötland, så inte allt för långt bort från där du tillbringar din vardag.
  Om jag skulle ha turen att vinna så spelar färgen ingen roll.
  Ha en bra dag! Kram

 • Lisa
  oktober 26, 2023

  Jag har nog följt dig i 8-10 år tror jag och kika in varje dag. Gillar din blandning av allt du skriver om. Om jag vinner, färgen spelar inte så stor roll:)

 • Ann-Sofie
  oktober 26, 2023

  Grattis till 12 år.
  Jag vill gärna vinna en i förgen softie tan. 🤎 Saknar en mysig morgonrock nu att mysa i, både morgon och kväll. Nu hoppas jag på tur!🙏🏼

 • Tarja Aalto Ericson
  oktober 27, 2023

  Halloj 🙂
  Jag är så glad att du fortfarande väljer att blogga! De flesta jag följt har lagt ner!
  Själv har jag alltid tyckt att instagram och tiktok är för stressigt och väljer främst
  att inte följa det sistnämnda!
  Jag gillar blandningen du har på din blogg! Fortsätt med det och jag gillar speciellt
  inredning och resor du visar! Så det ser jag och läser gärna mer av 🙂
  Hittade din blogg för sådär 4år sedan via Matplatsen.
  Om jag har turen önskar jag mig softie tan badrock .
  Ha det fint! Hälsningar Tarja

 • Birgittha Johansson
  oktober 27, 2023

  Hej! Har läst din blogg i 6 år och tycker du skriver med empati och trevliga inlägg, både glädje och sorg, bra tips och önskar att du fortsätter många år till! Kram

 • Lena - gott för själen
  oktober 27, 2023

  Varmt grattis till dina 12 år! I mars når jag 12 år 🙂 Håller med dig om att bloggen är en favorit. Tilltalas av det formatet och använder den ofta till dagbok också.

  Jaa, du, hur länge har jag följt din blogg..? Jag har hängt här i måååånga år. Det är säkert sen bland de första åren. Minns inte alls hur jag hittade dig, eller om det var du som hittade mig. Ingen aning. I vilket fall gillar jag att hänga här. Gillar generellt att man får känslan av att du är genuin och personlig. Och eftersom jag träffat dig några gånger så har jag fått det bekräftat. Det känns verkligen som att blogg-Helena är samma som IRL-Helena. Jag gillar mixen du bjuder på i dina inlägg, men kanske allra mest allt kring era upplevelser, resor, umgänge och inlägg från hemmet.

  Om jag vinner spelar det egentligen ingen roll vilken färg, men om jag ska välja så säger jag softie tan.

  Kram Lena

 • Nettan
  oktober 27, 2023

  Har följt dig länge, men vet inte hur länge 😁 gillar din blandning på bloggen och du har ”lurat” mig till flera nödvändiga klädköp under åren 🤣🤣
  Om jag vann skulle jag jättegärna vilja ha Softie Tan ❤️

 • Anna H
  oktober 27, 2023

  Jag gillar att du är i min ålder och att du känns som en helt genomklok kvinna i sina bästa år. Det har varit kul att följa dig genom skilsmässa och ny kärlek och jag skulle tro att jag läst din blogg i alla fall i nio år. Om jag vinner önskar jag softie tan. Stor kram/ Anna

 • Milla
  oktober 29, 2023

  Åh grattis! Jag har ju följt dig från början. Tänk vilka tider det var när bloggeriet var som mest aktivt, jag gillar allra bäst bloggformatet bäst fåre IG. Om jag själv fortsatt blogga hade det blivit 15 år nu! Saknar det mycket, men känns inte ok att köra igång av flera skäl. Annars är ju din kompott så fin med sånt som man gillar i vår ålder, resor och upplevelser och det fina ur livet.
  Du skulle se min morgonrock! Jag fick den i 39 årspresent tror jag, den faller i småbitar snart men älskar den och har inte hittat en ny, och vill ju ha en i frotte. Skulle vara roligt att vinna en! Oavsett färg 🙂 kram Milla

 • Carina
  oktober 29, 2023

  Jag har nog följt dig i 7 – 8 år. Gillar blandningen av kläder, resor, inredning och mat. Jag skulle gärna vinna den vita badrocken!

 • Carina
  oktober 30, 2023

  Jag har följt dig i 7 – 8 år. Jag tycker om blandningen av mode, inredning, mat och resor. Om jag vinner vill jag gärna ha en vit badrock.

 • Gunilla
  oktober 31, 2023

  Hej,
  Har följt din blogg sådär mellan 11 och 12 år. Så lång tid har jag varit med i din vardag och alltid lika kul att läsa. Fortsätt i samma stil så hänger jag med.
  Deltar gärna i din tävling. Väljer färgen shofie tan.

  Trevlig fortsättning på dagen. ❤
  Hälsningar från Finland