Hösten på Österlen

Innehåller annonslänkar till lindex och hotells.com

Hej hej!

Vi hittar på så i mycket, så det finns absolut inte tid till att blogga. Nu sitter vi i bilen på väg hemåt, med några stop inplanerade, så jag tänkte börja skriva om vår fortsatta resa här nere innan batteriet till datorn tar slut.

Vi hade bokat två nätter på Kivik strand badhotell, vilket jag är otroligt glad över eftersom det var så trevligt där. På Lördagen åkte vi till Stenshuvud och strosade på stranden. Åkte därifrån mot Apetekarns och Urban living, där var det någon slags höstmarknad som vi kollade runt på. Mycket äpplen var det överallt, så det temat har förföljt oss överallt.

Efter att vi ätit lunch innehållande äpplen åkte vi runt på Österlen, bla Pastafabriken, Rörums backar med det fina vattenfallet. Vidare mot Gyllebosjön och Mandelmans.

Pastafabriken som låg vid Ingelstorp, såg hur mysig ut som helst, men vi var precis nyätna, så det får bli nästa gång.

Alltså hur mysigt är det inte med bokskogar, och att sedan hamna vid ett jättefint vattenfall gjorde inte saken sämre

Mandelmans trädgård var stängt, men man kunde handla från deras butik.

Sedan var vi tvungna och hem och och vila, innan vi skulle gå hundra meter för att inta kvällsmat.

P hade stora förväntningar på Buhres på Kivik och jag kan säga att han blev besviken och då främst på servicen. Vi hade valt en tre rätters meny och jag är säker på att de glömde bort oss flera gånger. Jag sa till två gånger, men det dröjde säkerligen en timme innan vår huvudrätt kom in. Medans vi satt där och blev surare och surare, så började paret bredvid oss att prata med oss. Det visade sig att hon läste min blogg, så då gjorde det plötsligt inget för mig att maten var sen, för vi var ju tvungna att prata massor.

Så trevligt att träffa sina läsare. Maria är supertrevlig, likaså hennes man som fick agera fotograf.

Fin leoklänning hittar ni här och en annan här

Jag får berätta mer om vår resa senare, för nu är batteriet slut.

Kram på er

Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
 • Maria
  september 28, 2020

  Såå kul att träffas. Tur att er mat var sen så att vi hann prata🥰
  Stor kram

 • Tina ME
  september 28, 2020

  Wooow så mysigt ni har det! jag skulle också vilja resa runt i Skåne men det är bra, då har ni massor av tips att dela av er av. Kramar //Tina

 • Monika
  september 29, 2020

  Du skrev inte var ni beställt er middag. Precis den där behandlingen upplevde vi på Brösarp gästgiveri, ja ännu värre. Vi fick en utskällning när vi frågade om de glömt oss. Gästerna bredvid som vi inte kände fick gå in och försvara oss. Ingen ursäkt och ingen kompensation fick vi, inte ens en kopp kaffe. Hit åker vi aldrig mer sa vi, och det har vi inte gjort och kommer aldrig att göra.
  Kram Monika

  • helenavi
   september 29, 2020

   Hej Monika! det är så himla tråkigt när man blir dåligt bemött och de inte ens förstår hur det känns för en annan. Lite kompensation, vore verkligen på sin plats. Vi var sista dygnet på Brösarp, men inget att klaga på där för oss. Tack för att du sa till om namnet på restaurangen, det skall jag absolut skriva dit, måste fallit bort. Kram Helena

 • Jeanette
  september 29, 2020

  Vilka fina ställen, jag har aldrig varit ända ner till Österlen men nu blir man ju sugen:)
  Kanske ska ta en tripp nästa sommar, vi får se.
  Så roligt när du delar restips och blandat med annat i bloggen, gillart!
  Ha en fin tisdag
  Kram Jeanette

  • helenavi
   september 29, 2020

   Hej Jeanette! Tack för fina ord. Skåne är vackert och gemytligt. Ska man bo bra på sommaren, måste man vara ute i tid. Det är mycket folk överallt. Nu när vi var där är det fortfarande turister men inte i samma mängd. Men Skåne måste man såklart uppleva någon gång. Kram Helena