Österlen dag två

Innehåller annonslänkar

Hej hej!

Idag när vi checkat ut hade vi lite på vår to do list som skulle betas av, så vi låg inte och drog oss precis, utan varje minut var viktig. Vi visste också att regnet var på ingång, så vi ville hinna så mycket vi kunde innan det skulle börja. Vi drog mot Karl Fredrik på Eklaholm, det är ju ett måste om man gillar trädgårdsdesign, eller inredning. Här fanns allt i en salig blandning, lite bohemiskt med en fransk lantlig touch. Det blev inget inköpt, men jag gillade stället, just bara för att känna av det icke perfekta, men ändå med en varm känsla.

regnet kom ikapp oss, så vi fick allt några droppar på oss.

Vi hade bokat lunch på det hypade stället Nordic sea winery, precis utanför Simrishamn. Huset ser något spektakulärt ut, men maten var fantastiskt.

Efter att vi var mätta och belåtna åkte vi vidare mot Kiviks musteri. Det skulle ju varit Äppelmarknad just nu men pga. Corona så är den inställd. Men vi kollade runt vid musteriet och deras äppelutställning och deras shop var öppen, så det blev lite inhandlat därifrån.

Sedan var det dags att checka in på vårt nya boende som jag däremot kan rekommendera till 100%, så mysigt och trevligt. Kivik strand som ligger precis vid havet och är lagom stort, gissar att de har femton rum. Vårt rum vette mot havet och det fanns en soffa och vardagsrumsbord, så det kändes nästan som en liten lägenhet. Vi hade bokat bord på hotellet och det var både gott och servisen var helt suverän. Så ett hotell utöver det vanliga

Vår Österlentripp är verkligen så bra. Inte så mycket turister. Man är inte så beroende av vädret, så jag kan verkligen rekommendera en höstsemester på Österlen.

Min blus hittar ni här .

Nix nu dags att sova och ladda för havsbad i morgonbitti.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
 • Annelie
  september 27, 2020

  Å’ Kivik Strand så mysigt litet hotell, var där för 2 år sedan, så mycket att se runt omkring.
  Ha en fin tur!

 • Annelie
  september 27, 2020

  Å’ Kivik Strand så mysigt litet hotell, var där för 2 år sedan, så mycket att se runt omkring.
  Ha en fin tur!

  • Maria
   september 28, 2020

   Ni verkar haft lika fina dagar på Österlen som vi. Det är en härlig plats, så mycket att se och upptäcka. Det var så roligt att träffa dig på Buhres i Kivik, lika fin och trevlig som på bloggen🥰.
   Kram Maria

   • helenavi
    september 28, 2020

    Jättekul att du gav dig tillkänna. Alltid kul att träffa läsare. Ja vi har haft det underbart, jag hinner ju inte blogga😉. Men fortsättning på vår resa kommer och då kommer du med också. Kram o