Hur tänker ni?

Posted on

Innehåller annonslänkar

till Gina och cervera

Hur tänker ni om tiden som komma skall, tiden vi ser fram emot och nästan längtar ihjäl oss efter. Att få vara ute, åka och bada, sitta på uteserveringar, resa runt i vårt avlånga land, en förhoppning att resa utomlands kanske? Kommer vi överhuvudtaget att kunna resa till andra städer och bo på hotell i sommar, tveksamt Vad kommer svenska folket göra då, är det nu alla kommer köpa husbil?. En husbil som man aldrig kommer hitta någon uppställningsplats till, för att det är så många som köpt husbil. Eller tänker många att de ska hyra hus, huset som inte kommer hyras ut pga att ägarna inte kan åka någonstans själva detta år. Tur för dem som bor vid havet, eller dem som har en sommarstuga. Jag har märkt att det är många som hittat ut till naturen igen, många som letar upp någon fin vandringsled med picknickkorgen med. Det är väl jättebra att vi utnyttjar vår fina natur, men jag undrar om vi kommer nöja oss med det en hel sommar.

Tält kanske vore något om inte hotellen kan ha öppet i sommar. Kanske cykelsemester med tält, eller vandring med ett tält som du kan slå upp var du vill. Gissar att många kommer vara jättepåhittiga, medans andra kommer bli deppiga och inte hitta på någonting.

Fick precis ett meddelande från Svenska dagbladet att nu har viruset kommit utanför storstäderna, och att vi kommer få leva med detta virus länge, så det är bara att tänka om, tänka hur vi levde för tjugo år sedan, då vi inte for runt på samma vis som vi har gjort.

Samtidigt som vi ska distansera oss så vill vi ju gynna turistnäringen som är så viktig för oss. Blir en not att klura på. Bara att hoppas att fi får åka runt och se oss omkring, så de inte förbjuder det också.

Det kanske är dags att alla ska bära munskydd när vi är ute, för att minska risken för hostningar på varann, tror dock inte att det är det största problemet, jag har då inte varit nära någon som hostat eller nyst i någon butik eller restaurang, men det kanske skulle hjälpa något.

Nu stundar valborg, där valborgsfiranden ställs in över hela Sverige, hur kommer vi fira då, vi svenskar som älskar att fira saker?

Vi kan iallafall äta gott och duka fint, klä upp oss och låtsas att det är som vanligt.

Såg att mina favortglas är på rea nu, här, och vill man servera skumpa med stil, kanske denna vore något, och jag skulle gärna vilja prova denna klänning, men den finns bara i webbutik, så jag får fundera om jag ska ta hem och prova, tror den är fasligt fin om den går runt min byst…….

Nu måste jag vakna till efter nattjobbet och ta tag i dagen, körskoleutbildning står på schemat ikväll, ska bli spännande att se hur de har löst distanseringen…

Ha det gott

kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
 • Marina
  april 29, 2020

  Hej Helena!

  Jag tror faktiskt att det är bra för själen att man får ha lite ”tråkigt” ett tag och landa i sig själv. Det är så lätt att ta saker för givet och att allt bara rullar på utan att man stannar upp och njuter.
  Självklart vill ingen att detta ska pågå för länge men det finns ju så otroligt mycket man kan njuta av i sitt närområde. Har varken sommarhus, husvagn eller husbil men är tacksam att jag har en liten terrass som jag kan inreda lite mysigt och hoppas vi får en varm och härlig sommar här i Sverige!
  Bor visserligen rätt nära havet men är rädd för att där kommer alla andra också att vilja vara. Håller mig nog till vandring vilket inte nödvändigtvis måste vara i skogen. En stadsvandring funkar ju lika bra. Vågar man kan man ju alltid kampera en natt i skogen. Ett äventyr för både barn och vuxna. Dock är det lika viktigt med avstånd i naturen vilket alla inte riktigt fattat ännu. Får nästan slänga mig i blåbärsriset när flåsande löpare springer förbi. Passa er så jag inte bussar hunden på era anklar!

  Hoppas du får en trevlig Valborgshelg!
  Marina

 • Milla
  april 29, 2020

  Hej – personligen har jag en rätt chill inställning till sommaren, är nog den som planerar sent och tar det som det kommer och särskilt nu… tror vi kommer vara hemma och dona mycket med saker. Bygga en bod, måla fönster. Spela golf – det kommer många göra på hemmaplan i sommar förresten, en grej till som blir fullbokat – och cykla MTB . Kanske åker vi o hyr stuga nån dag eller två o cyklar i Högbo eller Ånnaboda. Jag gillar hemester. Men många kanske inte gör det? Beror ju på hur man bor, jobbar, familjesituation. Kommer bli många utmaningar för många – men resa kors o tvärs i landet är nog ingen bra idé. Hjärtat blöder för alla näringsidkare – men som individer, som en större grupp så borde vi klara av ett enklare leverne. Vi är så bortskämda med att kunna göra nästan vad vi vill utan att någon hindrar oss, men nu får vi tänka om en tid… Tråkigt förstås men ”back to basic” är inget vi dör av. Det är ju annat vi riskerar livet för.
  Finns så mycket att säga i ämnet; hoppas fler luftar sina tankar. kram Milla

 • Butta
  april 30, 2020

  Jag tänker att det nog inte är många som ens har råd att köpa tält och åka iväg någonstans, ännu mindre husbil i sådana mängder att det blir köbildning. En husbil kostar ju som en sommarstuga, inte är det billigt att hyra heller! Ursäkta, men jag känner många familjer som aldrig har råd att göra något extra. Själv är jag priviligerad och kan spara undan och ta mig råd, Men i år får vi nog bara ta det lugnt lite till mans och låta denna pandemi då ut en smula. Ha det gott!

 • Ulrica
  maj 2, 2020

  Ja, det är inte så enkelt att ställa om tanken till att göra saker annorlunda, men jag kommer att sakna det oerhört mycket om vi inte ens får åka runt i vårt vackra land i sommar. Jag vill ju ta husvagnen till massor med platser, åka på dagsutflykter till utflyktsmål osv osv.. åka utomlands klarar jag mig ifrån tills vidare, men att resa inom landet blir svårt att motstå känner jag!

  Kram Ulrica

 • Britt
  maj 3, 2020

  Hej

  Jag tillhör dem som är i karantän och sjuk de senaste fem veckorna. Jag har inte behövt läggas in på sjukhus och det är jag innerligt tacksam över. Jag skänker en varmt tanke till alla Er som jobbar inom sjukvården och som tar hand om dem som blev sämre än jag.
  Jag har följt Din blogg ett tag Nu och hoppas att Du orkar jobba och inte drabbas.

  Valborgshelgen i denna familj, blev lugn (förståeligt), men kan åka mellan hemmet och stugan (45 min bort) för att få lite frisk luft och njuta av det väder som överraskande blev igår.

  Stort tack för att Du delar med dig av Dina tankar och bilder.

  Må gott

  //Britt