Idag tar jag farväl

Godmorgon!

Jag hann aldrig skriva något inlägg igår fast jag var ledig. Hade så mycket på agendan, så tiden räckte inte till. Är ledig idag med och har en del på dagens agenda också. Jag ska bl.a träffa min psykolog för sista gången och det känns lite vemodigt måste jag säga, har varit hos henne i ett år nu och hon har varit en viktig person i min läkningsprocess, utan henne hade jag inte varit där jag är idag. Så mycket kloka ord och förklaringar, samt att jag lärt känna mig själv på ett nytt sätt. Den svaga personen i mig har växt och blivit stark och framförallt har jag fått förståelse för vad det var som hände och varför och kan leva med den vetskapen, utan att det väcker för stora sår. Livet går vidare och idag är jag lyckligare än jag trodde man kunde få vara.

Helgbuketten är inhandlad, den fina maffiga röda buketten stod i nästan två veckor och har gjort sitt. Nu har de ersatts med dessa i en lilarosa ton.

Nu ska jag ta tag i dagen och njuta av min lediga dag innan helgjobbet tar vid.

Ha en fin torsdag.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 Comments
 • Eva
  februari 27, 2020

  Precis så kände jag med min psykolog då vi sa hej då för hon fick nytt jobb, hade gått hos henne 3 år ja man känner en saknad som du säger Helen hoppas det löser sig i längden varm kram

  • helenavi
   februari 28, 2020

   Hej Eva! Ja jag kommer sakna henne, hon har varit en trygghet och jag har fått så många nya insikter om mig själv.
   Hoppas du känner att du mår bra!?
   Kram Helena

 • Maria Wiker
  februari 27, 2020

  Vad klokt att ta hjälp av psykolog när livet förändras som det gjort för dig. Skönt också att du hittade en bra sådan på en gång. Jag har aldrig gått hos psykolog eller terapeut, men ibland tänker jag att vi alla säkert skulle behöva rensa lite inom oss, och lära känna oss själva, varför vi gör som vi gör och varför vi reagerar som vi gör på olika saker. Jag reflekterar mycket för mig själv och har fått många bitar på plats. Kanske vore intressant att träffa en psykolog och se om jag ”tänkt rätt” om mig själv 😉 🙂
  Kram/Maria

  • helenavi
   februari 28, 2020

   Hej Maria! Ja det var viktigt för mig, för det som hände, slog omkull mig med en sådan kraft
   så jag visste inte hur jag skulle klara av mig själv. Det är ju ingen quickfix att gå hos en psykolog
   och efter ett år hos henne är inte min resa klar utan den kommer fortsätta och det har varit väldigt utvecklande att
   ha gott hos henne, har fått många nya insikter om mig själv, så jag säger att alla borde gå och prata med någon någon gång i livet.
   Men det är bra att reflektera och diskutera med sig själv, då är man ju ödmjuk mot sig själv.
   Kram Helena

 • E
  februari 27, 2020

  Skönt att du mår så bra! Kanske kan du göra ngt inlägg om sådant som psykologen tipsat dig om utan att för den skull röja dina privata höndelsetankar. Det vore intressant. Ursnygga rosor!

  • helenavi
   februari 28, 2020

   Hej Eva! Ja jag kanske skulle skriva ihop ngt om saker som hon pratade om som fick mig att
   se saker från ett annat håll. Men ett sådant inlägg kräver sin tid, och det är just tid som är min
   akilleshäl, men jag ska fundera på det.
   Trevlig helg.
   Kram Helena

 • Mia
  februari 27, 2020

  Vad härligt , men det märks tydligt i bloggen att du mår bättre och är starkare, kramar

  • helenavi
   februari 28, 2020

   Hej Mia! Märks det så tydligt, jag trodde inte man kunde märka sådant så tydligt i bloggen..
   Men jag mår väldigt bra nu.
   Kram Helena

 • Lotta
  februari 27, 2020

  Vad härligt att du mår bra och att livet kan vända 🍀
  Kram från Lotta

  • helenavi
   februari 28, 2020

   Hej Lotta! Ja för ett år sedan trodde jag inte att man kunde må bra igen, utan att livet var slut.
   Men tiden läker alla sår och livet går vidare och allt känns så bra nu.
   Kram Helena