Kanalhus i Novent

Innehåller annonslänkar

Hej hej!

Dagarna springer iväg och jag tvingas leva i nuet. Kan inte planera flera dagar framåt, då blir det kaos i hjärnan.

När November kändes som tråkigast, då tog jag fram mina kanalhus, tycker inte de är så juliga, bara fina. Någon vecka senare åkte julstjärnorna upp i vardagsrummet, men det berodde nog mer på att jag tog fel på veckorna. Trodde 1a advent kom tidigare än den gör. Det är ju lite speciellt i år då 4e advent infaller på självaste julafton.

Vi har också tjuvstartat lite med årets glögg, som jag gillade jättemycket, men P tyckte det smakade som utspätt diskmedel, hur han nu vet hur det smakar…..

Glöggkaraffen är från förra året

Idag har det kommit snö hos oss och det blir så vackert när solen också skiner.

Man får mer känsla för vad som komma skall, även fast denna tid inte alls är som den var förr, när man hade hemmavarande barn och kusiner med föräldrar som kom.

Nu är det en annan som är mormor som får anpassa sig efter sina barn, när de har tid att ses. Nu är det barnbarnen som skall träffa sina kusiner och barnen som skall träffa alla nära och kära. Ett pusslande som heter duga och jag förstår att det inte alltid är så lätt att få ihop det. Men hoppas är att ingen slipper sitta själv på julen, om de inte vill det.

Skulle önska att fler tänkte till lite över julen och öppnade upp sina hem om de vet att någon sitter ensam. Måste vara den värsta mardrömshelgen för många.

Jag har inte bestämt hur mycket jag skall jula till det i år. Ska jag ställa upp julgranen eller inte? Just nu känns det som ett nej, men jag kan ändra mig om jag kommer i mer stämning. Granen står i garaget och bara att hämta in.

Jag hade tänkt pynta mina fönsterbänkar med lite gröna nyanser, men det har varit så kallt så jag har inte tagit mig för ännu. Men allt finns hemma så det är bara att ta tag i.

Till sist, har ni fyndat något? Vet att många struntar i Black friday och Cybermonday, men jag har faktiskt fyndat lite.

Till mig själv har jag köpt denna som jag ska slå in till mig själv, samt den här när det var 30%.

Mina tips till er är att i dag är det 30% här inne och 25% här

Här är det en massa rabatter +5% extra med koden 455763.

Nu ska jag dricka lite kaffe med pepparkakor till

Kram kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
 • Monica
  november 27, 2023

  Hej, undrar lite över glöggsmaken, haha.
  Testade julmusten med apelsinsmak och det var inget speciellt, godare med den ”vanliga”.

  Du är lite yngre än jag och hade nog lyft in julgranen då, är ju fint men nu för första gången tänker jag ha det sansat, bara en liten gran i kruka, brukar göra ett riktigt julehus men i år har jag tagit fram favoriter och det får räcka så. Lite till kanske blir men känns redan tillräckligt ombonat och fint.

  Och det är alldeles för mycket jobb med allt undanstädande sen med julehus.

  Har liknande vita hus du tog fram köpta i UK, blev inspirerad nu att ta fram dem, är fina. Och pynta lite runt dem.
  Sen är blommor alltid vackert och redan planterat lite julblommor.

  Väldigt mörkt och korta dagar nu även om det är snövitt och kanske lika varje år men ovanligt svart i år känns det. Mycket annat som påverkar också i denna mörka värld.

  Struntade helt i svarta fredag, tänker gå i lugn och ro och handla lite jag vet önskas. Och koppla av samtidigt. Titta på julen i affärerna, alltid kul.

  Önskar dig en fin adventstid och vacker jul.

 • Lena - gott för själen
  november 28, 2023

  Haha, jamen då måste ju utspätt diskmedel vara gott då 😉 Jag gillade också årets glögg, faktiskt. Den bästa på länge.

  Här har det också kommit mycket snö, igår och idag. Riktigt härlig julstämning. Man kan ju alltid drömma om att det blir en vit och fluffig jul!

  Kram Lena