Känslan av sommarlov ett par dagar

Posted on

Tänk när man hade sommarlov, minns att det kändes så långt. Tio veckor var en hel evighet, särskilt när man aldrig gick på dagis eller förskola. Min mamma var hemma och tog hand om oss, så det gjorde ju sitt till att somrarna var väldigt långa.

Nuförtiden, eller så var det ju när mina barn var små också, då fick man pussla för att barnen skulle få vara hemma mer än de fyra veckor man hade semester, men såklart har man utnyttjat föräldraledigheten så mycket man kunnat, men tillslut finns inga dagar kvar, och då är det ju svårare.

I alla fall så var jag ledig två dagar innan helgjobb och passade på att få ha mina barnbarn och känna på deras sommarlov en stund. Två fina dagar med värme och sol, så de var nog mer i poolen än uppe på land.

Vi hade en sådan där perfekt dag, när vi grillade hamburgare, som vi åt under bambutaket. Vi åt glass och melon vid poolkanten. Barnen lekte och jag tittade på.

Jag fick sällskap på Doris morgonpromenad, alltid lika mysigt, att få samtala och lyssna på de små´s funderingar.

Första året som jag fått mer än ett körsbär. Annars har myror och fåglar ätit upp alla bigarråer för mig. Receptet har varit att jag satt på en tejp med klister på stammen så inte myrorna kommer upp.

Har ni smakat de små miniglassarna från Lidl? De är så himla goda, och det räcker ju faktiskt med miniglassar.

Dag två, stod tandläkarbesök på agendan för lilltjejen och fylla på fransar för mormor, så det fick bli Mc Donalds till lunch den dagen. Men det gjorde inte barnen något, och inte mig heller för den delen. Tycker det kan vara gott ibland. Jag äter samma meny varenda gång och har så alltid gjort. Big Mac och Co.

När alla besök var gjorda åkte vi hemåt och barnen hann bada igen innan mamma kom och hämtade barnen.

Nu är min jobbhelg gjord och jag börjar räkna ner. Nu har jag åtta arbetspass kvar innan jag går på semester. Idag vaknade jag av att regnet riktigt dånade utanför, så vad som står på agendan idag, vet jag inte än så länge.

Ha en fin fin dag, kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Comments Yet.