Kapat facebook konto och hälsporre.

Innehåller annonslänkar till

Lindex, Lexington, Ellos

Bubbelroom och Loyds Apotek

Hej hej!

Är hemma idag med, dumt att gå för tidigt och smitta de andra. Men så tråkigt, för det är utbildningsdag på jobbet och det brukar ju vara roligt. Nu ringde mina kollegor, men det var för att mitt fb konto tydligen skickat ut meddelande till en massa av mina vänner att de skulle skicka sina mobilnummer till mig. Tur att de började fatta misstankar, och kontaktade mig. Jag har ju sett att flera fått liknande spam, eller vad det är. Men någon anmälde i alla fall till fb och jag själv meddelade på min fb, att inte svara på meddelanden från mig, samt att jag bytte lösenord, vet dock inte om det hjälper, hoppas det. Tur att O var hemma och hjälpte mig, för jag får panik när sådant här händer.

Men tänkte visa en av mina lite mer höstliga outfits, som jag hade förra veckan. Jag älskar klänning och också kjol, så länge man slipper strumpbyxor.

Min gröna blus hittar ni här, 50% rabatt just nu. kjolen är gammal, men liknande finns här och här.

dessa skor använder jag mycket. jag har fått hälsporre på ena foten, så jag måste gå i riktiga skor, för att det inte ska göra så ont, funderar på att skaffa inlägg, som dessa, men vet inte hur de funkar. Någon som har erfarenhet av hälsporre?

Ska väl kolla lite på valresultatet igen. Det var ju riktigt spännande igår, det svängde rejält. Nu verkar det stå mer still om det inte hänt något nu på en stund.

Kram Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
 • Carina Hemmenbach
  september 12, 2022

  Hej! Så tråkigt med hälsporre och alla andra baciller som sprider sig nu.
  Jag har också haft hälsporre och använt hälkuddar där man tar bort en liten del i mitten av kudden detta gör att man inte belastar hela hälen utan bara runt omkring och det fungerade jättebra för mig. Provade mängder av inlägg innan jag hittade dessa.
  minfot.se har bra pris på Pedag Point Hälkudde. Det är dessvärre svårt att se om det blir något hål men den är gjord för hälsporre så det borde bli bra. Det var ju några år sedan jag köpte mina av samma märke.
  Ha det så gott och krya på dig; Carina

 • Susanne
  september 12, 2022

  Jag fick problem med hälsporre för ett år sedan. Har ej sökt hjälp inom vården men gick till Apoteket. Där fanns liknande inlägg som de på bilden. Kvinnan på Apoteket rekommenderade mig att gå till en sportaffär och det var verkligen det bästa jag kunde göra. Köpte inlägg som kostade ca 500kr för ett par. De ska användas i båda skorna och byter du skor så byter du inläggen också(eller köper fler par). Fantastiskt skönt med en gång. Sedan tänkte jag inte så mycket på att jag hade problem men det tog nog ett halvår innan jag var bra i foten. Nu är det som vanligt. Killen i sportaffären sa att han alltid använder sina även när han inte har ont. Fotvalvet ändras väl med åldern så det var därför han fortsatte med dem. Jag hade bara inläggen så länge jag hade ont och inte i löparskorna, där finns ju redan dämpning.
  Hoppas du snart blir av med det!

  • Susanne
   september 12, 2022

   Jag igen, vet inte namnet på inläggen men det var som en hel sula under foten så inget skav, lite extra upphöjt vid fotvalvet.

 • Bodi
  september 12, 2022

  Jag hade problem med hälsporre för något år sedan. Kunde inte gå utan mina inlägg. Hade båda specialgjutna (ortoped) och sådana jag köpte i en hälsokostaffär. Båda fungerade bra för att lindra. Finns även en ”stödsocka” som lindrade smärtan. Det hände även att jag tejpade för att avlasta. Men trots olika stöd, rehabgympa och vila så ville inte hälsporren läka ut. Så efter 2 år med begränsad rörlighet (kunde inte springa t ex) så gick jag på stötvågsbehandling. Efter 5-10 behandlingar så var jag äntligen återställd. Avvecklade successivt inläggen för att träna upp foten igen.

 • Gudrun
  september 13, 2022

  Hej!
  Jag hade hälsporre för ca 8 år sedan och då fick jag ortopediska inlägg. Jag hade så otroligt mycket besvär (främst på morgonen eller om jag hade suttit still länge) att jag sökte läkare (bor i Schweiz) . Enligt honom läker det ut spontant i de allra flesta fall inom 2 år (jag vet, inte precis vad man vill höra).
  Mycket riktigt, efter ca 2 år försvann det helt och jag har inte haft några som helst besvär sedan dess. Hoppas att du inte behöver dras så länge med dina besvär!
  Det finns bra stretchövningar att göra, kolla på nätet eller kanske med någon sjukgymnast på ditt jobb.
  Kram

 • Maria
  september 13, 2022

  Hälkopp från rehabapoteket. Grön i gummi, ser kanske stor ut men funkar jättebra i skon.

 • Jeanette
  september 15, 2022

  Jag har också hälsporre (och plantar fasciit) just nu, bilateralt, sedan några månader tillbaka… jag säger bara gå till fysioterapeut eller googla efter övningar, tejpning, stretchning. Jag blir bara sämre och sämre, vissa dagar kan jag knappt gå alls, när jag vaknar på nätterna och behöver gå på toa och första uppgången på morgonen så kryper jag ibland och har även lånat makens kryckor (han drog av hälsenan på semestern…). Se till att du gör något åt det så fort som möjligt, och inte går för länge för då är det svårare att bli av med det. Jag har formgjutna inlägg från ortopedtekniker också men kan inte använda de nu för att jag väntat för länge. Jag hoppas nu att jag kan få stötvågsbehandling. Är såå trött på det, konstanta smärtor som även stör sömnen.
  Lycka till och krya på dig!