Klimakteriet

Innehåller annonslänkar

Hej hej och tack för all respons, gud så många av er som känner igen sig i mina problem. En del känner knappt av klimakteriet, medans andra har blödningar och svettningar som är det jobbiga. Blödningar är flera år sedan som jag led av, men nu är nog mensen borta för länge sedan. Har hormonspiral för det bl.a Sömnbesvär deppighet och hjärndimma är det många andra som känner igen sig i. Jag har östrogenplåster som jag tyckt funkat bra tillsammans med spiralen.

Nu fick jag för mig att sluta med plåstren eftersom de är så svåra att få tag i, plus att jag tänkte att klimakteriet var över.

Men det kanske var för tidigt att göra det, eftersom jag blivit så deppig efter att jag slutat med dem, så nu har jag satt på plåstret igen, så får vi se vad som händer, om deppigheten försvinner.

Någon tyckte jag skulle kolla sköldkörteln och det gjorde jag för någon månad sedan, men de värdena låg ok. Men jag kanske kan behöva ta mer prover, samt börja äta vitaminer.

Jaa det är ett kapitel för sig, det här med klimakteriet, och jag tycker att det är viktigt att prata om, för det är något alla kvinnor tvingas gå igenom, och varför ska vi lida i det tysta när vi kan få hjälp. Det verkar finnas en del olika behandlingsmetoder, som ska passa för alla.

Nu har jag haft en trevlig helg med P och hans son med tjej, ska berätta om det senare.

Ser ni att mina fransar börjat växa ut, det tackar jag xlash för här samt att jag börjat med deras mascara med serum i, finns här.

Ha en fin fin söndagskväll.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
  • Jen
    december 3, 2023

    Hej, jag slutade också ”för tidigt”. Tänkte att nu är jag väl igenom det när jag tog bort livmoder o äggstockar för 2 år sedan. Men nej, läkaren tyckte jag skulle fortsätta med hormoner ett tag till, så jag började igen. Då mådde jag bättre. Men man får ju inte glömma att man kan må dåligt av andra orsaker också fast man är i klimaktieret, så bra att kolla en del andra saker också. tror jag. Men jag är ingen läkare.