Längtar

Posted on

Innehåller annonslänkar till Gina och Nakd

Heej!

Just nu vill jag inte riktigt leva i nuet, som annars är så himla viktigt. Jag har verkligen en längtan att flytta fram tiden en tid och att allt blir som vanligt igen och vi kunde få njuta av sommar och sol, utan en massa COVID19 och blåst.

Jag är så tacksam att jag har ett hus och att jag inte lämnat det, som annars blivit en större tanke. Inte lätt att driva huset med alla måsten själv. Jag tyckte det var kul en gång i tiden, men då var jag ung och tyckte renovering var kul, men jag har faktiskt tröttnat, vill bara att allt ska vara rätt bekvämt, men så är det ju inte att ha ett hus själv. Men för det första har tankarna precis börjat snurra och jag är inte riktigt mogen för stora beslut ännu, tror också att det är helt fel tid att tänka på att sälja och hitta något nytt som passar i den perioden jag är i livet just nu.

Men som det ser ut nu, kanske vi får hålla oss på våra tomter i sommar och då är jag tacksam att jag har en gräsmatta att sätta fötterna på en pool som jag kan doppa mig i om det mot förmodan skulle bli lite varmt.

Att tänka att jag ska få fyra veckors semester i dessa tider är nog inte att tänka på, men då kanske jag kan doppa mig iallafall och att sitta i en solstol och njuta, om det så bara är för en halvtimme, tror jag kan vara nöjd med det en sommar iallafall.

Ja man får väl vara här hemma och laga god mat på grillen, dricka gott vin, klä upp sig, hittade den här klänningen som jag fastnade för. Om man nu mot förmodan får träffa folk i sommar och kanske ställa till med en sommarfest, då står denna just nu på en tänkbar favorit. Så just nu är jag väldigt glad att jag har kvar mitt hus som jag köpte själv för 24 år sedan.

Måste fokusera på brasaker i detta nu.

Ha det gott allesammans.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
 • Milla
  mars 24, 2020

  Tack för ditt otroligt ärliga inlägg, det förra. Folk skulle få ta del mer av verkligen bakom allt, det skrivs så mycket men utan de personliga historierna, Har idag läst ett par artiklar om personer som gått bort, hur snabbt det gick. Det är dramatiskt men ändå den verklighet vi har just nu. Men som du beskriver i detta inlägg, vi har ju även vår egna, personliga verklighet att förhålla sig till och hitta andrummet i. Vi är ju ett planerande folk i vårt trygga samhälle – nu kan vi inte planera nånting knappt. Och det är ju också en erfarenhet, hitta de mindre, dagliga sakerna, bara ha turen att ha sin tomt och sin egna oas kan vara så rackarns nog. I mitt jobb kör vi vidare och jag har massor att göra och vi har motstridiga uppgifter om vi ska jobba hemma eller ej, maken jobbar hemma lite mer, och mina barn har precis båda börjat nya jobb… Livet går vidare på ett egendomligt sätt och jag har nog aldrig varit med om en sån omvälvning i hela tillvaron. För när det tidigare har hänt en smärre katastrof i sitt egen liv har världen fortsatt snurra som vanligt runt en – nu är det hela världen som snurrar annorlunda och man själv som försöker ha det som vanligt…. STOR KRAM till dig!

 • Anette
  mars 24, 2020

  Hej
  Känner igen mig i dina tankar att tack och lov att jag har mitt hus och trädgård i dessa tider.
  Att man inte tycker att det är lika roligt som när man var ung att fixa och renovera.
  Vill ha det fint men har inte orken att renovera. Så funderingar åt att man kanske skulle ha något mindre och lättskött.
  Helt plötsligt när hela världen är upp och ned så är man glad för den frihet som man har med ett hus och om man skulle hamna i karantän så har man något att göra.
  Men jag måste säga att det är strongt av dig att ha hand om ett hus själv och inte bara det utan pool och jacuzzi 💪🏻.
  Kram och tack för din insats i vården💕

 • Villa Ryttarängen
  mars 25, 2020

  Ja jag är så glad jag med att vi bor i vårt hus på landet med pool och gräsmatta. Ja vi måste fokusera på bra saker och vilka fina klänningar du visar. Kraaam Pia

  • Pernilla Andersson
   mars 26, 2020

   Hej
   Ja det är dystra tider nu,men känner att man måste leva lite oxå annars kommer detta bli jobbigt.. måste tänka positivt..

   Så jag hoppas att din energi kommer tillbaka..❤❤❤

 • ulrica
  mars 25, 2020

  Du gör helt rätt i att fokusera på rätt saker :). Men jag förstår dig också att det tar på energin att driva ett hus med trädgård alldeles själv. KRAM

 • Mia
  mars 25, 2020

  Förstår att det tidvis kan kännas betungande att ta hand om och underhålla allt på egen hand, men ett sånt otroligt fint och mysigt boende du har – och tänk vilken dröm att få bli bjuden på sommarfest hos dig! Nog ska vi hoppas att det blir en bra sommar och sedan finns ju ett liv efter Corona – även om vi kommer att få känna på stora förändringar i vårt samhälle när Covid-19 blåst förbi. Även om man inte har samma ork som när man var yngre, så har man i alla fall mer tid för sig själv och sitt eget när barnen blivit stora och flugit ur boet. Det är nog heller inte läge att byta boende just nu, om man inte måste. Ja, låt oss alla försöka tänka positivt och visa varandra omtänksamhet – nu och framöver. Kram!

 • Karin Nilsson
  mars 25, 2020

  Hej!
  Följer din blogg men har inte givit någon kommentar. Du är en stark kvinna o en duktig sjuksköterska.
  Jobbade sjålv i 9 år på 1117 och var med om kaoset vid svininfluensan. Kom tillbaka från tidig semester och visste ingenting mer än vad gemene man kunde läsa sig till på nätet.Tagen på sängen!!!!. Tack o lov att jag slipper detta nu. Det som är positivt är att du efter varje samtal kan släppa ditt ansvar o gå vidare till nästa. . Valde att sluta för snart 4 år sedan pga av olika orsaker..
  Jobbar nu som kommun ssk. Helt kaos. Längtar tillbaka till sluten vården med vad det innebär.
  Du jobbar med ditt o ska inte vara en bläckfisk.
  Vi får kämpa vidare!
  Hälsningar Karin Leg ssk sedan 1985