Middag med Leif Mannerström

Innehåller annonslänkar till bokus

Hej på er!

Idag har mina älskade barnbarn kört med mormor så hon är helt slut nu. Kommer sova gott inatt, men mormorhjärtat är påfyllt av en massa kärlek från de små, som nu får vara lediga hela veckan med hjälp av familjen.

Men nu ska jag berätta om vår Lördagskväll. P är väldigt intresserad av matlagning och han är riktigt duktig, en av hans förebilder är Leif Mannerström, så när han såg att han skulle komma till PM & Vänner och gästspela, ville P väldigt gärna åka dit för att få äta hans mat och kanske få en skymt av den erkända kocken.

Så vi kunde norpa en plats och även ett hotellrum av de populära platserna. Detta blev en väldigt trevlig liten minisemester. Allt var Corona säkert inne i restaurangen och vi fick inte röra oss förutom att gå på toaletten och om vi ville köpa en av hans signerade böcker. Såklart ville jag köpa några av hans böcker för att överraska P, och han blev såklart toppen glad. Bl annat denna.

C

Första rätten är en Torskravioli fylld med ostron i persiljebuljong, smakade supergott.

Sedan serverades det Frikassé på hummer & pilgrimsmussla med fänkål och dragon.

Piggvarsfilé med spenat och champagnesauce laxrom.

Efterrätten var en riktig goding, Hallonsufflé ala Mannerström.

Väldigt fina och goda viner som gifte sig med maten. Hann bara ta kort på vinet som serverades till

Piggvarsfilén.

Han hade med sig massor av böcker och P ville ha två av dem. Den andra var denna som stod på önskelistan som han fick ett signerat exemplar av mig.

När maten var klar, droppade folk av, likaså vi. Jag var fortfarande trött efter mina jobbnätter, så allt vin gick direkt upp i huvudet, så sängen var väldigt efterlängtad.

Sängen är efterlängtad ikväll också, det kommer inte bli någon sen kväll för mig. Det värsta är att jag har inte hunnit ställa om alla klockor, så alla går olika, måste fixa det innan jag lägger mig.

Ha det gott

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
  • Tina ME
    oktober 26, 2020

    Vilken härlig kväll och vilken mat!!! Vill höra allt om er helg på lördag. Kram //Tina

    • helenavi
      oktober 27, 2020

      Ska bli så trevligt att ses, kram 🥰

  • Anna N
    oktober 27, 2020

    Hej,
    Så härligt ni verkar ha haft det!
    Jag har en fråga som inte har med just detta inlägg att göra 🙂
    För ett tag sedan skrev du ju om att du fryser och att klimakteriet
    inte “hjälpt” dig på det sätt du ville och att du numer använder ett
    plåster för lindring av “svettningarna” om jag förstod det hela rätt?
    Min fråga: vad är det för plåster du använder – var kan jag få tag
    i dem?! 🙂 Jag behöver hjälp 😉

    • helenavi
      oktober 27, 2020

      Hej Anna! Vi hade verkligen supermysigt. Jag använder ett plåster som heter estradot, som är på recept. Har dock hört att de är restade. Vet inte varför och mina plåster är snart slut, så jag får kontakta min gynekolog och fråga vad de kan erbjuda istället. Vet att det finns någon gel man kan ha på huden, men måste kolla upp det. Jag vägrar lida av klimakteriet som verkar kunna hålla på i mer än 15 år om man har otur. Kontakta en gynekolog så du får hjälp. Kram Helena 🤗

  • Catta
    november 5, 2020

    Åh, bästa Leffe, har jobbat 5 säsonger på Sjömagasinet för honom när han drev det och han är verkligen helt underbar tycker jag.
    Stenhård när det kommer till hans kök men också väldigt kärleksfull och generös mot sin personal, han grät varje julavslutning och vi fick SÅ fina presenter. Kokböcker, bestick, gjutjärnspannor och allt möjligt härligt till köket.
    Det var han som lärde mig äta lutfisk och jag fick smaka på belugakaviar, levde på hans torskbullar i gräddsås och äggost under julborden haha. Underbar tid med fantastiska människor och jag kan sakna mina år i restaurang.

    Vilken härlig minisemester ni fick!
    Kram

    • helenavi
      november 5, 2020

      Men Catta, det hade jag ingen aning om. Det måste ju varit superkul. Då är du säkert en fena i köket också…. Ja det var så trevligt måste jag säga. Våra små minisemestrar har verkligen varit mysiga😍 kram