Mot Mariefred

Posted on

Innehåller annonslänkar til

l Ellos

När vi lämnade det pittoreska Trosa, åkte vi mot Mariefred, ett ställe som jag heller aldrig varit i. Gripsholms slott ligger där och jag vet att jag var där på skolresa någon gång, men har faktiskt inga minnen av det alls av det, så det blev en trevlig överraskning. Mariefred ligger precis vid vattnet och staden är så där gullig och pittoresk som Trosa, och många andra små städer.

Vi hade bokat rum på Gripsholms Gästgiveri, för där har de hundrum. Hotellet låg med utsikt över Gripsholms slott och vattnet och rummet var jättefint och fräscht. Vi hade bokat bord på restaurangen och läget och maten var superb. Vi satt ute väldigt länge och tittade på den fina utsikten.

Nästa morgon, var det en perfekt morgon, kändes nästan som att vi var utomlands. Bra frukost hade de också, rekommenderar hotellet varmt.

Efter att vi gått runt och tittat på den fina staden, åkte vi vidare norrut mot Stockholm, för lite bad vid Ingarö halvön. Vattnet var så himla varmt och skönt, första gången jag verkligen badat en längre stund. När vi sedan kom till P´slägenhet, mätte temperaturen 29 grader. Hans fönster vetter åt öster så det går inte att få något genomdrag, + att huset är gammalt och värmen lagras i väggarna. Tur han har två sådana här i lägenheten, annars har vi inte kunnat vistas där. Jag tycker att en sådan här är ett måste där inne. Vi har en sådan hemma i huset och det är så skönt när det är riktigt varmt.

Vädret fortsätter att visa sig från sin goda sida, så idag väntar havet med sol och bad.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
  • E
    juli 29, 2021

    Den där jordgubbsdesserten såg soupersmarrig ut!