Nu är hon äntligen här?

Innehåller annonslänkar till

Newport, Lexington, Kitchen time

och Cervera

Hej hej!

Antar att ni sett att vi blivit med båt!? Så nu äntligen har hon landat hos P och igår var vi på båten från förmiddagen ända till idag. Så vi har sovit och ätit både lunch, middag och avslutade med frukost idag och det funkade hur bra som helst.

Vi skulle köpt en Finnmaster från början, men när vi av en slump kollade på en Norrtacka så tyckte vi att den var så mycket bättre, så det blev en Askeladden istället.

P hade en Buster innan som han haft i många år, den såldes i höstas och nu ska vi prova det riktiga båtlivet. Doris verkar också trivas på båten, hon kan röra sig fritt och har en plats i skuggan där hon kan ligga och när hon blir för varm doppar vi ner henne med flytvästen på i vattnet, så blir hon avkyld.

Det finns både ett litet kök med spis och diskho. Det finns kyl och i kabyssen finns säng och toalett där det också finns duschmöjligheter. En stickkorg finns också för dem som inte lider av klaustrofobi. Massor av förvaring finns, vilket är bra om man vill vara ute ett par dagar.

Om man bara ska vara ute en stund, kan man nog sitta 10 personer för att ta ett glas. Ska man äta mat, kan man vara 6 personer utan att trängas. Man kan nog sova 6 personer också om några ligger uppe i båten och två i stickkorgen och två i vanliga sängen.

Hon är en riktigt stor tjej som ännu inte är döpt. Jag vet vad P vill döpa henne till, men det måste jag nog avstyra.

Vi har samlat på oss bra ha saker under året, innan vi ens visste vad vi skulle ha för båt. Bla den här och dessa var bland det första vi skaffade. Som ni också vet så fick jag ju dessa och denna när jag fyllde, de passade så himla bra i sovkojjen och vi har sovit så gott inatt. Lite ovan med kluckandet bara, men antar att man vänjer sig vid det. Besticken hittar ni här med 50%rabatt

Kaffeälskare som vi båda är så har vi skaffat en superbra kaffepress som håller värmen bra också, här hittar ni den. Plastglasen är från Rusta och tallrikarna från Campingvaruhuset. Vi har nästan allt vi behöver redan. Det jag tänker att jag sulle vilja ha är någon fin solcellslampa. Nu finns det solseller i kapelltaket, men någon fin bordslampa tror jag skulle bli fint. Lite mer kuddar måste införskaffas. Men ni förstår att vi längtat och nu ska det bli så roligt att lära känna denna norska brutta och utforska Vättern lite mer.

Ha en fin fortsatt söndag.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
 • E
  juni 12, 2022

  Vill P att hon ska heta sköna Helena ?😉 vild gissning från min sida 😃 hur som så ser det amazing ut! Hoppas ni får många fina stunder med er nya skönhet på vattnet 🌊

 • Tina ME
  juni 12, 2022

  Så himla fin! Där kommer ni att ha det gött i sommar. Kramar från Gotland //Tina

 • Maria
  juni 16, 2022

  Fy vad spännande och tack för inblicken! Den där sängen ser ju riktigt mysig ut. Tänk var du kan vakna upp nu! Då blir det fler reportage med båten antar jag.