Till midsommar

Posted on

Innehåller annonslänkar till

Lindex och Mio

Hej på er!

Gudars vad dagarna springer iväg, hinner knappt med allt som måste hinnas. Använder to do listor för att få ihop det.

Om dryga veckan är det midsommar och har ni börjat kolla väderapparna än? Det har jag och det ser väl ut att bli ett typiskt midsommarväder. Man får springa ut och in mellan skurarna. Tur vi har kapell på båten, för visst ska vi äta lunchen på båten och då spelar det ingen roll om det regnar lite.

Vi har ju haft otrolig tur med midsommarvädret de senaste två åren, nästan så man fått nypa sig i armen.

Vad brukar ni äta till lunch på midsommar? Vi äter alltid färsk potatis, olika sillar, som jag ska försöka tipsa om, eftersom någon ville ha tips på det. Jordgubbar självklart och så lilla nubben.

Sedan var det ju det där med kläder, för visst vill man ha klänning när det är midsommar, iallafall på dagen.

Den här klänningen som är en kopia av en annan fin klänning, köpte jag på Lindex för två år sedan, så den finns inte kvar, men en annan fin vit klänning är denna. Vill man ha en färgklick i år, tycker jag denna är supersnygg. Det måste vara den mest hipade färgen i sommar och jag som trodde orange skulle vinna den ligan.

Blommor måste man ju ha när det är midsommar, hoppas kunna göra midsommarkransar av blåklint och prästkragar, så fint med vitt och blått. Vallmo är ju också jättefint, men de slokar ju direkt man tar dem från jorden.

Är si sådana som brukar leka på midsommar? Dansa kring midsommarstången? Förr när barnen var små, blev det nästan alltid brännboll. Nuförtiden blir det inte så mycket lek, men skulle kunna tänka mig det här gamla spelet som verkar komma igen stort. Passar om man inte vill hålla på och springa.

Till kvällen brukar vi grilla, hur gör ni och vad grillar ni isåfall?

Jordgubbstårta är ett måste och helst ska man ju sitta ute så länge som möjligt. Bra om man har en massa plädar som gästerna kan linda in sig i. Dessa är det superpris på, så då kan man köpa på sig några.

Jag tänker inte plocka sju sorters blommor, för jag vet vem som får mitt hjärta att banka.

Och han har ju faktiskt friat och jag har tackat jaaaaa.

Nix nu måste jag ta tag i nästa sak på min to do lista.

Vi höres.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
  • Milla
    juni 22, 2022

    Nu har jag läst det här inlägget lite sent, men nu du ser ju progmosen helt fantastisk ut. Nästan för varmt för klänning t o m 🙂 . Vi firar med ett gäng hemma hos oss o våra barn är med också. Vi käkar lunch med sillar (och skaldjruscheescake) – ingen nubbe, det är kroppens fördärv – ochsen brukar det bli lite jordgubbar i nån form. Vi har förr kört 5-kamp, sen några år kubbturnering. Sen måt år har vi kört bean bag turnering. Ett kul spel som börjar bli större här, och alla kan vara med. Sen blir det grill, vad som grillas blir det som finns att få fatt på i affären och måste säga att just den måltiden inte är nåt att lägga krut på för man är fortfarande mätt efter lunchen :). kram Milla