Nutella och covid spruta

Innehåller annonslänk till Åhlens

Hello!

I går morse kom två sömndruckna barnbarn. Jag hade laddat med Nutella frukost efter någons önskemål. Det gick ett par timmar med fullt ös på en sjuåring och en femåring, sedan började det kurra i barnens magar och det blev falukorv och makaroner och det blev tabberas, så jag fick laga mer mat. Sedan blev det lite mer Nutella fast nu skedvis, en artonåring hade kommit hem……..

Igår var dagen då jag skulle få min andra spruta mot Covid 19. Jag försökte byta min tid eftersom jag hade mina småttingar hemma, men det gick inte, så de var välkomna att följa med till mitt jobb. De hade varit där en gång tidigare, men det mindes de inte, så det var kul att de fick följa med. Såklart fick de ha munskydd på sig, precis som alla andra.

Mycket spännande tyckte de då jag fick min spruta. De fick tom en varsin klubba av chefen för att de var så duktiga.

Efter det hade jag lovat barnen att de skulle få en Nutella pizza från Fratelli i Örebro. Det var inte en människa där så vi stannade kvar och åt pizzan där. Första gången jag åt en sådan pizza, men ett par bitar gick ner innan det blev för sött.

Milian var rätt förväntansfull eftersom vi inte grattat honom när han fyllde, så när vi kom hem blev det paketöppning.

Väl hemma blev det skattjakt som jag fick tips på av en av er läsare, tack Åsa. den blev mycket uppskattad. Alicia fick bilder hon skulle leta reda på ute på tomten, medans Milian fick lätta texter han skulle följa. Båda klarade uppdraget och fick en varsin godispåse, när de hittat allt.

Alicia och Olivia lagade mat till Milian och mig. Ost och skinkpasta blev det och alla var då superhungriga, igen….Har nog gått upp två kilo bara idag..

Det finns alltid önskemål att få bada i spabadet, men det behöver rengöras, så det blev bad i badkaret istället, det har ju faktiskt också bubblor. Man glömmer liksom bort badkaret, när man har spabadet, vet inte när någon badade sist i badkaret.

Sedan myste vi i soffan, åt jordgubbar doppade i choklad, och det sista av Nutellan, som var nyöppnad i går morse men nu är slut.

Två barn somnade i soffan till Sune i fjällen. När det blev tyst och lugnt i huset, satt jag och kände att det känns så himla bra att vara vaccinerad mot Covid 19, ett steg mot att skaffa immunitet i samhället. Tycker dock att det går alldeles för sakta. Och jag förstår inte hur alla 80+ som inte har hemtjänst eller bor på boende ska kunna få tid för vaccinering, för hur många av dem har bank id? Inte mina föräldrar i alla fall. Har hört att det är katastrof för dem att få en tid. De ägnar hela dagarna att sitta i telefon och försöka komma fram för att få en tid, men alla som har bank id kommer hela tiden först. Hur svårt kan det vara tänker jag. Vi lever i ett samhälle där man har koll på var alla bor, hur mycket alla betalar i skatt, hur förmögna alla är, men man kan inte kontakta alla 80+ som lever som vanliga människor med exempel en tid via brev eller telefon, så de kan få sina sprutor.

Idag blir det operation sparengöring och tömning, inför filterbyte, sedan ska vi och inhandla ett sällskapsspel för hela familjen som inte får vara för svårt eller långdraget, funderar på det här. Någon som vet något med hög skrattfaktor som inte är för långdraget?

Ha det gott allesammans

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
 • E
  februari 24, 2021

  Så gulliga i munskydd, spännande att vara med dig till jobbet! Vad fick du för vaccin? Skönt att vaccineringen är på gång men galet g hur tolkigt det blivit för de äldre o bokn.

  • helenavi
   februari 24, 2021

   Jag fick Pfizer’ vaccin. Ja jag fattar inte hur svårt kan det vara🙄

   • Åsa
    februari 24, 2021

    Vad roligt att skattjakten blev uppskattad! 😊
    Kram Åsa

 • Mia
  februari 24, 2021

  Hos oss har de flesta fått den andra sprutan uppskjuten för att så många som möjligt skall bli vaccinerade, däremot på alla äldre boenden har patienterna fått sin andra spruta , själv får jag min andra i april , men bra att allt går framåt

 • Christina
  februari 25, 2021

  Fick min första spruta igår , Astra Zeneca , all personal har fått o boende (4st) får nästa vecka. Skönt att det dragit igång m vaccin .