Österlen på hösten

Innehåller en annonslänk till Lindex

Hej!

Jag och P tog några dagar i Österlen. Jag älskar Österlen, men inser att det är nästan tio år sedan jag var på Österlen. Vi har varit på andra sidan av Skåne under flera år. Nu har vi besökt den östra sidan av Skåne, närmare bestämt Simrishamn och Kivik.

Normalt brukar äppelfestivalen vara vid denna tidpunkt, men den är ju inställd pga Corona. I alla fall så tog vi bilen ner i torsdags efm och var nere i Simrishamn vid 18 tiden. Vi checkade in på hotell Maritim, som ligger vid hamnen, tyvärr kan jag inte ge så gott betyg på detta hotell.

Vi strosade runt och gick in på en innergård där det fanns en White guide restaurang som heter Gårdens vedugn, vi gick in och tog ett glas bubbel, men det var så mysigt så vi bestämde oss för att äta deras vedugnsbakade surdegspizzor. Det var så himla mysigt, dels en välkomnande innergård, när man kom dit, och sedan fanns ännu en innergård som var hur mysig som helst. Kan verkligen rekommendera denna restaurang.

Jag kan verkligen rekommendera Gårdens vedugnsbakade pizzor, dels för miljön, dels för servicen och dels för pizzorna, allt var supergott. Sedan strosade vi på Simrishamns pittoreska gator innan vi gick hem till vårt hotellrum.

Rummet var varmt, så man var tvungen att ha ett fönster öppet och eftersom det är kullerstensgator, låter varenda bil som åker utanför, så det var ett himla oväsen, sedan var frukosten under all kritik, så hotell Maritim får två stjärnor av fem av mig.

Strosade runt i Simrishamns gator och butiker och var inne på Lindex, eftersom de har 20% på allt, och blev så sugen på denna, men eftersom jag har en del liknande klänningar avstod jag.

Under dagen har vi haft en massa olika väder sol, moln, spöregn och storm, men trots det har vi har hunnit se en massa skojigt och ätit fantastisk god mat, just nu står min mage i alla hörn och skulle behöva vara själv på rummet, men misstänker att det fixar sig i natt när vi sover…..

Mer Österlentips kommer

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
  • Catarina
    september 26, 2020

    Hej! Så mysigt med en minisemester. Österlen är fint även så här på förhösten, inte så mycket folk och trängsel. Gårdens vedugn måste vara gamla Apotekarens trädgård, det ser iaf så ut. Härligt med medelhavskänsla! Trist när boende inte uppfyller de önskemål man har och så synd på frukosten , oftast är det ju frukosten som man njuter mest av när man bor på hotell. Jag bor i norra Skåne , så någon Österlentrip blir det ju varje år, i år blev det förra helgen då vi var på spa i Ystad och sedan njöt av goda mackor hos på Olof Viktors. Hoppas ni får en fortsatt bra helg även om vädret inte längre är på topp-
    Catarina