Övervintra olivträd och andra växter

Posted on

Innehåller annonslänkar till Mio

Hej på er!

Nu har jag jobbat klart helgens jobb, men jag fortsätter att jobba tre dagar till, innan jag blir ledig några dagar. Misstänker att jag kommer vara helt slutkörd, så jag behöver rejäl återhämtning. Ni som hängt här inne länge vet att mitt olivträd har funnits med sedan starten och längre än så. Jag har lyckats få det att överleva i över tio år. Har även ett till som också varit med några år nu. Mitt recept är att ta in dem så sent som möjligt på hösten. Jag tog in mina i slutet av december förra året. De har fått stå i poolhuset där temperaturen är kring noll. Igår fick de äntligen komma ut. Värmen i poolhuset har varit avstängd länge så de har fått anpassa sig lite mer till svajig temperatur. Passade på att ta ut dem nu när jag inte ser minusgrader inom räckhåll, för de är ju mer känsliga för frost på våren än vad de är på hösten. Nu ska det ju regna men ändå vara varmt. De slipper de varma solstrålarna de första dagarna i alla fall.

I poolhuset får pelargoner och fikonträdet stå ett litet tag till., men jag kommer nog ta ut dem snart. Hoppas att jag kan få någon tomatplanta av Nathalie som är fantastisk på att få stora grova tomatplantor som det blir en massa tomater på.

I år har jag för första gången på många år beställt hem en massa dahlia knölar. Har försökt göra efter konstens alla regler, för det verkar inte vara helt enkelt att odla dessa skönheter. Toppade de längsta stänglarna och planterade dem i lite jord med en plastpåse över, och peppat peppar har de inte dött ännu. Ska ställa ut dem i uterummet för acklimatisering innan de planteras ut. Ska bli så spännande att se om jag lyckas.

Min plåtkruka måste bytas ut, då den har förstört trallen, så den blivit alldeles rostig. Har kollat in den här som skulle passa med min andra kruka från Tine K. Krukor är verkligen dyrt, det är svårt att hitta snygga krukor till vettigt pris. Funderar på den här i både min och P´s trädgård, då vi båda gillar att odla och för att kunna hjälpa till växtligheten på traven.

Precis just nu öppnade sig himlen och det vräker ner och samtidigt som det åskar för fullt med en massa blixtar. Doris skäller och vill ut för att ta åskan. Tur hon inte är rädd i alla fall. Det bästa är att det är så skönt ute, rena sommarvärmen.

Snart mot jobbet.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Comments Yet.