Kanske anka till middag?

Posted on

Innehåller annonslänkar

till Care of Carl

Heeej!

I somras åkte vi ner mot Helsingborg, men gjorde en massa trevliga stopp efter vägen. Bland annat besökte vi den franska restaurangen La maison francasie, som låg mitt på Kullahalvön. Där åt jag bland det godaste jag någonsin ätit och det var anka.

Ni kan läsa om den trippen här

P har lagat anka ett par gånger, men då är det bröstfiléer och apelsinsås och det är ju himla gott det också. Vi åt det i helgen som var. Vit sparris sallad till förrätt, anka till huvudrätt och rabarberpaj med jordgubbar till efterrätt. Allt smakade så himla gott. Han kan han, min älskade P.

Denna helg jobbar jag, eller jag jobbar sex dagar på rad, inte riktigt min grej, så jag kommer vara helt slut i mitten av nästa vecka.

Igår hade jag fönsterputsare här för första gången någonsin och döm om min förvåning att man var tvungen att torka rent, runt fönstren och allt man brukar torka efter att han var klar. Jag trodde det ingick också, men tydligen inte. Det är som de som har städerskor som alltid städar innan städerska kommer, hmmmm Skulle jag ha en städerska skulle hon få göra allt. Ska köksskåpen torkas ur, så ska ju inte jag behöva ta ut allt i skåpet och städerskan torkar och sedan ska jag ställa in allt. Det är ju det som är det jobbiga, inte att torka, det är ju det minsta jobbet.

Nu ska jag ner i tvättstugan en stund innan jobbet och jag kommer använda denna manick som är så himla bra. Skulle kunna investera i denna att ha med på kommande resor.

Ha det gott allesammans och ha en trevlig helg

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
 • Pia Holmlund
  maj 7, 2021

  Hej! Man måste köpa till att torka runtom och efter fönsterputsen, det är dyrare än själva putsen. MVH en som har 42 fönster

 • Monika
  maj 7, 2021

  Samma upplevelse som du när vi köpte fönsterputs första gången, inte roligt. Ringde firman och fick förklarat att det måste man säga till om vid beställningen. Nu får vi snickerier, fönsterbrädor och fönsterbleck utomhus tvättade. De tar betalt för nedlagd tid så det är klart att det blir lite dyrare men då är det ju klart. Fönsterbrädorna tömmer vi själva och ställer tillbaka. När fönsterna blir rena vill jag duscha växter, tvätta krukor, ändra om lite och kanske köpa någon ny växt.
  Kram Monika

 • Catarina
  maj 7, 2021

  Gokväll!
  Har följt dig länge och varit med om både berg och dalar och måste därför säga att jag är så glad för din skull för du verkar nu så otroligt lycklig. Att du lagt på dig några kg är verkligen inte konstigt med en sån mästerkock ( är riktigt avis ) tänk vilken lycka, jag hade önskat att jag hade en så matintresserad man! Hälsa P och tacka för inspirationen. På tal om min man, han är superbra på fönsterputs, så då kan jag jag inte klaga.
  Önskar dig en bra helg, även om det blir i ”vita rocken” där ni alla har min stora beundran.
  Kram Catarina

  • Agnetha
   maj 7, 2021

   Just därför jag ändå väljer att putsa mina fönster själv. Då kan jag ta ett rum i åt gången och inte behöva ha kaos i alla rum samtidigt,eftersom gardiner och allt på fönsterbrädorna måste bort.
   Håller med dig om städhjälp också, det är plocket som är besvärligt, själva städandet är ju inte det värsta. Tur man får göra som man vill 🙂. Lycka till till oss sjuksköterskor som jobbar i helgen! Själv har jag fyra nätter framför mig på sjukhuset här i Umeå!