Rengöra parasoll från svartmögel

Posted on

Innehåller annonslänkar till

Soffadirekt, Synoptik

Hej hej!

Ni var flera som undrade hur vi fick bort svartmöglet från mitt vita parasoll. Mitt parasoll var så fullt av svart mögel, så jag hade tänkt slänga det. Men P tyckte att vi skulle prova med ett medel som man har och rengör båtkapell med. Så som sista utväg sprayade han på medlet på parasollet och lät det verka någon minut, innan han spolade av det. Vips allt mögel var som bortblåst. Parasollet blev som nytt igen. Men ger en varning också. Hans svarta jobbarshorts tappade färgen också, så det känns som man ska använda det på vita tyger. Vi testade även på mina vita plastfåtöljer från Ikea som också var alldeles grådassiga med mögel på och de blev som nya även dem. Medlet vi använde finns här. Det var meningen att P skulle ha det på sitt blåa båtkapell, men nu vet vi inte om han törs ha det eftersom hans shorts tappade färgen.

Jag fick frågan var jag köpt mitt Baliparasoll och det är säkert 10 år gammalt, men hittade liknande här inne. Tyvärr verkar de slut just nu, kanske för de var kraftigt nedsatta. Jag är bra sugen på detta nu när parasollet på baksidan gått sönder

Hittade nya solisar av märket Poaroid och här inne finns massor av märkesbågar till 30% rabatt.

Nu när studenten äntligen är över, kanske jag får lite mer tid och energi att fixa lite mer runt poolområdet. Det behövs lite mer växter och som jag skrev sist, lite kuddar och nya plädar. Men det kommer inte ske idag, för vi har tänkt fixa med P´s båt så den är sommarklar.

Ha det gott så länge.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
 • E
  juni 17, 2021

  Vilken tur i oturen att ni hann spraya på ditt vita parasoll och hans byxor 😉 innan kapellet för det hade ju varit förfärligt och förstöra. Shortsen känns inte lika viktigt tänker jag … 🙂 🙂 Jag hoppas få sitta lite i solstol i kväll o i helgen, om det blir blir det premiär för i år. Har bara inte haft tid och ork för det har varit annat fokus. Älskar annars att sitta och njuta så.

 • Mia
  juni 18, 2021

  Hej!
  Ett tips att använda på vita plastmöbler är sköljmedel!Det har jag på våra solstolar vid vår brygga,funkar jättebra!

  • helenavi
   juni 18, 2021

   Hej Mia! Tack för tipset🙏🏻

 • Mia
  maj 7, 2022

  Hej!
  Vet du vilket av rengöringsmedlena ni använde? Finns flera på länken. Jag har ett likadant parasoll som är fullt av svartmögel 😱