Två hem, eller kanske tre, det bästa av alla världar

Posted on

Innehåller annonslänka

till Mio

Hej på er!

När jag skilde mig, trodde jag inte att jag skulle träffa någon att leva tillsammans med. Men det gjorde jag, och vilken man, trodde inte det fanns sådana. Kan i alla fall konstatera att de inte växer på träd. Jag har aldrig mött någon liknande, inte ens hört talas om.

I alla fall så har ju han sitt rosa hus i Vadstena och där ligger ju också vår fina båt, som vi vill tillbringa all ledig tid nu i sommar. Men jag har ju också ett hus utanför Örebro. Många undrar, tycker, frågar, om jag inte ska sälja mitt hus.

Nu har jag bott här i snart fem år efter skilsmässan och visst har jag funderat, för att jag borde bo i något mindre, eller kanske i Vadstena. Men detta hus köpte jag långt innan, mitt ex kom in i bilden. Jag har snart bott i detta hus i 30 år och jag älskar mitt hus. Det är min fasta punkt som jag inte är klar med på något vis.

Men jag trivs lika bra i Vadstena, det är bara det att mitt jobb, mina vänner finns inte där och ju äldre man blir ju svårare är det att hitta nya vänner. P är ju själv inflyttad dit och känner ingen, dessutom jobbar han i Stockholm, där han har en övernattningslägenhet, där jag också älskar att vara. Så det är inte så lätt. Såklart kommer jag sälja mitt hus någon gång, men inte än, är som sagt inte klar ännu.

Så denna helg, när jag jobbar, är P och Doris kvar i Vadstena, medans jag arbetar. Med ett hus innebär det en massa jobb såklart. Så idag när jag kom hem från jobbet, har jag förberett altangolvet och fortsatt att olja in trätrallen, så alla möbler kan ställas ut. Det man kan säga med att ha fler hem, är att allt tar mycket längre tid. Det blir lite här och lite där.

P´s hus, som är ett vackert 20 talshus, och det ligger jättebra till. Nära till stan och nära till båten.

Mitt hus ligger i den lilla småstaden, där jag är uppvuxen och nu bott de snart senaste 30 åren.

Min trädgård är min oas, mitt hus är min borg och trygghet.

Min lilla dotter, hon har alltid stora planer hur mamma ska inreda överallt, och nu när utesäsongen är här och hon kommer tillbringa mer tid vid poolen och uteplatsen, har hon en massa önskningar. Såklart tycker jag också att det är kul att förnya, men i dessa tider, får man prioritera, vad som skall göras.

Men bänkarna som står vid staketet , måste renoveras eller göras nya, de är helt ruttna. Matbordet rustade P upp förr förra året, men det skulle vara så roligt med nya matmöbler, jag vet att jag skrivit om det tidigare, men det står högt på önskelistan. Och det är denna stol jag helst skulle vilja ha, tycker den skulle passa till solsängarna, och då skulle detta bord passa ypperligt, men det kostar en slant. Bambutaket som också behöver bytas, om jag inte skall ha en sådan här istället, men vet att grannens blåste sönder, så det kanske inte är så hållbart. Men något nytt skall det allt bli, tänker passa på när det är kampanj.

Nu blir det födelsedagsfirande för stora dottern innan kvällsjobb för min del.

Må så gott.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
 • Eva
  maj 21, 2023

  Härligt att läsa, jag mötte min nye man för 16 år sedan och tänkte exakt som du skriver och tänkte. Min man är oxå 1 på millionen och man känner sig lyckligt lottad. Man vårdar sin kärlek på ett annat sätt i vår ålder 🙂 njut av livet och ta hand om er kram

 • anneli
  maj 22, 2023

  Mysiga hus!… mobilen som hänger ute hos dig, är de små speglar?, jag har själv en sådan men inte tordas hänga upp den i solen.

  • helenavi
   maj 22, 2023

   Hej Anneli. Ja det är små speglar och jag har dem lite överallt i trädgården. De rör ju på sig hela tiden, så det är nog lite risk att det ska börja brinna. Antar att det är därför du inte sätter upp den.
   Kram Helena

 • Lena - gott för själen
  juli 28, 2023

  Förstår verkligen att det är ett lyx-”problem” med så fina hem. Ditt hem ser verkligen så fint och mysigt ut. Och hans vackra hus förstår jag också har sitt. Vi såg ju det då vi var på besök i Vadstena. Det ligger verkligen perfekt.

  Kam Lena