Valborg i Vadstena med fina vänner

Posted on

Innehåller annonslänk till Lindex

Hallå!

Redan fredag och snart en vecka sedan Valborg, i och för sig har vi haft kortvecka eftersom 1a Maj inföll på en Måndag. Lite konstigt att Valborg inföll en söndag, helgen blev ju lite längre, men det blev konstigt i huvudet, blev helt dagvill.

I Lördags kom Katarina och Mattias och Lilla Sofie till Rosa huset i Vadstena. Vi började med att åka till Ladugård 206, som ligger precis utanför stan, lite ovanför folkparken. Där hade de pizzabakning för dagen, men de hade sin vanliga buffé. Sedan har de ju sitt café, kafferosteri, ostbutik, inredning och en massa annat.

Så en utflykt dit kan alla bli tillfredsställda, ni hittar deras hemsida här

Vi valde att sitta inne, då vädret var både kyligt och väldigt blandat. Doris fick vänta i bilen, men Sofie fick följa med in och vi blev hänvisade en särskild plats där hundar var välkomna. Doris är inte att lita på när det kommer till mat, hon tycker att det är hennes revir när det finns mat i närheten.

När vi ätit klart åkte vi till Blomsterglädjen i Motala, för att inhandla lite blomster.

Eftermiddagen tillbringades i rosa huset och Katarina höll på med en massa siffror på datorn, så jag kunde skicka in min deklaration. Hon är en fena på siffror, tur jag har henne <3.

Min första man och hans nya och deras främmande, kom förbi en snabbis och sa hej när de ändå åkte förbi, kul.

P snodde ihop lite kvällsmat lite senare och det blev ju som vanligt väldigt gott.

Det blev en tidig kväll, för oss alla, eftersom dom skulle bort på valborg och vi skulle få gäster.

Nästa dag hade vi lite att göra innan gästerna skulle komma. Vädret var något bättre och när det var dags för dem att komma, mojnade vinden och molnen skingrade sig, så vi kunde sitta ute och inta fördrinken.

Efter drinken som var på gin rabarbersyrup, tonic water, så blev det bubbel, jordgubbar och snittar.

Sedan gick vi ini värmen och vi åt en fantastiskt god vit sparrissoppa med pilgrimsmusslor till förrätt. Till huvudrätt blev det fylld kyckling och en massa grönsaker och två olika såser, en kall och en varm. Till efterrätt blev det rabarber med vit chokladkräm och små havresmulor som han bakat extra.

När vi frossat i oss allt var det dags att gå till majbrasan i Vadstena, och det var nog den minsta jag sett, men en massa folk var det och vi lyssnade på tal och skönsång, sedan var brasan utbrunnen och vi gick till Katarina och Mattias husbil, för att äta den nyinköpta osten.

Jag köper aldrig ost själv, för jag tror inte att jag gillar ost, men efter att fått veta att när Katarina serverar Kaltbach, så är det jag som äter mest av den osten, så jag har fått ändra mig i avseendet om jag gillar ost eller inte. Jag får nog säga att jag älskar Kaltbach.

När klockan passerat midnatt för länge sedan, strosade vi hemåt i den mörka natten, som inte var så himla mörk. Vi går mot ljusare tider, det är bara värmen som fattas.

Det blev ett långt inlägg och det tog sin tid kan jag säga. Samtidigt passade jag på att köpa ny BH när det var 20% här inne.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
 • Anette
  maj 6, 2023

  Hej, tack för din fina blogg.
  Jag får mycket tips och inspiration från dig! du har så fina ljusa (vita?)byxor du har på dig och jag undrar om du kan berätta var du köpt dem?

  Trevlig helg!
  Anette

 • Annika
  maj 7, 2023

  Jag är nog likadan med osten, tror inte jag tycker om men nu på senare år visar det sig att jag gör det ☺️. Vilken fin meny ni hade på valborgsmässoafton, lät supergott.

 • Anette
  maj 7, 2023

  Hej, tack för din fina blogg . Här ger du mycket inspiration och fina tips på utflyktsmål. Du har så fina ljusa byxor på dig på en av bilderna, vill du berätta var de är köpta?

  Kram
  Anette

  • helenavi
   maj 7, 2023

   Hallå! Tack för de fina orden, de värmer. De vita jeansen är från only. De beige byxorna är från givetvis units 😍 kram Helena