Vår jul 2023

Hej hej!

Nu är julen över för denna gången. Åh så skönt säger jag, som numera tycker julen är jobbig. Två vuxna barn som har flera familjer att fira med, P som har familj som skall firas med, samt att jag själv måste jobba jul ibland. Så det är inte lätt att få till julen nuförtiden.

Vi började därför redan den 23/12, då jag och min minsta dotter tog och ställde till med bästa julgodisbaket. Samtidigt som jag gjorde hennes favorit jullimpa (receptet har varit borta några år), vi griljerade en liten skinka på ca 1kg, det blev precis lagom. Vi började med att provsmaka skinkan på julbrödet.

En julig Don saffron, bästa juldrinken i vår smak, blev det också.

Sedan blev det julklappsutdelning innan Bingolotto började. Det är också en tradition som hon inte vill missa. Tror aldrig jag vunnit något där, men lite kul att ha på i bakgrunden. Jag hade tydligen varit riktigt snäll, för jag fick så fina julklappar.

Till slut åkte allt godis fram och vi frossade på både ostar, kallskuret och en massa godis. Tror vi höll på till midnatt innan vi släckte.

Julaftonsmorgonen klädde vi oss och åkte till stora dottern och hennes familj, där vi åt julfrukost och myste framför brasan och tittade ut över sjön på den mest fantastiska vyn, man kan tänka sig. Tror knappt aldrig det varit så mycket snö och samtidigt så vackert ute på själva julafton, eller minns ni om det har det?

Julklappsutdelning och sedan visade Nathalie sina fina alster hon målat, som hon skall ha i sitt vardagsrum. Jag som trodde jag skulle få välja en tavla i julklapp………….

Lilla kissen var borta, tills vi hittade honom under ett paketpapper nära den öppna spisen, där han låg och sov så skönt.

Klockan gick väldigt fort, så snart var det dags för mig att åka mot jobbet. Började klockan 14. Vi fick en riktigt lugn och skön julaftonskväll. Tanken var att vi skulle hunnit till midnattsmässan i Vadstena, men vädret var inte så bra, så i landade i Vadstena 00.30 och då var den redan slut.

En lugn och fin jul, med de finaste jag vet.

Fortsättning följer

Kram kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
 • Birgitta
  december 27, 2023

  Så mysigt att äta julfrukost tillsammans. Det har jag funderat på att vi skulle göra tillsammans med våra närmaste vänner, innan firandet med familjen.

  Denna julafton firades med våra två ungdomar med glad och fin stämning i lugn och ro🎄❤️. Älskar julen och har alltid gjort🧑🏼‍🎄. I år gav vi inga julklappar, pyntade ”light” och satsade mer på blommor, massa julbak och härlig julmusik, så mysigt!

  Kul att titta in här hos dig, trivs med din enkelhet och rakhet i vardagen. Skrattar igenkännande ibland uppskattar dina olika tips.
  Önskar ett Gott nytt år🍾🎇💝

  • helenavi
   januari 5, 2024

   Hej Birgitta! Tack för din fina kommentar, kul att höra vad det är ni gillar och varför ni tittar in här.
   Önskar dig ett fint 2024
   Kram Helena

 • Lena
  december 28, 2023

  Vilken fin jul, precis i min smak. Var kommer din fina rosett i håret ifrån? Letat som en galning efter precis en sådan till jul.